Kőimpregnáló

Kőimpregnáló

1,750 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

Kőápolószer (K-szilikonát tartalmú): természetes kövek és téglafelületek vízlepergetővé tételre.

  • A folyékony esernyő® KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR kiválóan alkalmas kül- illetve beltéren alkalmazott terméskövek, téglaburkolatok víztaszítóvá tételére.

Ajánljuk homokkő, mészkő (nem tömör), porfil, quartzite, solnhoffeni és más terméskövek, valamint vágott- és bontott tégla védelmére.

Csak úgy, mint a Folyékony esernyő® impregnáló család minden tagja, a KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR sem zárja le a kő pórusait, viszont első osztályú védelmet ad köveinknek a víz károsító hatásai ellen. 

A termék alkalmazásakor ügyeljünk a biztonsági előírások betartására, mert az anyag erősen lúgos, ezért maró hatású!

 

Tárolás:

KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR impregnálószert vas, műanyag vagy üvegtárolókban lehet tárolni. Cink bevonatú alumínium, vagy galvanizált tárolók tárolásra alkalmatlanok. A zárt tartályban a KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR impregnálószer két évig (24 hó) eltartható a címkén feltüntetett dátumtól számítottan.

A terméket mindig 0 oC felett kell tárolni. 

Amennyiben a túl alacsony hőmérséklet hatására az anyag kikristályosodik, úgy az a felmelegedés hatására visszaoldódik. Ezután a terméket jól fel kell keverni. Amennyiben a termék eltarthatósági ideje lejárt, úgy az anyag még jó lehet, melyről előzetes próbával kell megbizonyosodni.

Felhasználás:

A kezelendő tárgy felületét KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR impregnálószerrel kell impregnálni. Ha nem ragasztjuk a követ, akkor amennyiben lehetséges, 1-2 percig történő mártással telítsük a felületet, mivel a felületre történő egyenetlen felvitel fehér foltok kialakulásához vezethet. 

Figyelem: A mártással impregnált követ, csak speciális ragasztóval lehet ragasztani!

 

KŐIMPREGNÁLÓ - STONE PROTECTOR-t ajánlatos ráfolyatással, ecsettel vagy nagycseppes permetezéssel, locsolással (az anyag folyjék meg a felületen) a kezelendő felületre két rétegben felhordani. A második réteget minden esetben az első réteg megszáradása előtt kell felvinni ("nedves a nedvesre" eljárás)! 

A kezelendő felületnek szemre száraznak kell látszania, és szívóképesnek kell lennie.

A kezelendő felületen mindig végezzünk próbakezelést. Így számíthatjuk ki, pl. a kívánatos anyagmennyiséget, vagy a szer hatékonyságát, illetve így kerülhetjük el az esetleges elszíneződéseket.

Az anyagszükséglet a felület szívóképességétől függ: 0,1 - 1 l/m2

 

A kezelést 3-4 év múlva ismételni kell.

 

Vigyázat: A kezelendő felület nem lehet átforrósodva! Kezelési hőmérséklet: 10-30 oC.

 

Biztonsági intézkedések:

A "Biztonsági adatlap" a gyártótól, vagy a kereskedőtől beszerezhető.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo