Boróka oldószeres vékonylazúr

Boróka oldószeres vékonylazúr

6,680 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

Tartós védelemmel rendelkező, vízlepergető tulajdonságú, gélesített vékonylazúr. A Poli-Farbe Boróka oldószeres vékonylazúr kiemeli a fa természetes
szépségét, hosszantartó védelmet biztosít a kül-, és beltéri, puha-, és keményfából készített tárgyaknak és szerkezeteknek. A lazúr jól beszívódik a fába rugalmas, vízlepergető,
ellenálló felületet biztosít. A fa felületeknek tartós dekoratív színt kölcsönöz, mely hozzájárul a fa szerkezetének védelméhez.

Száradási idő 24 óra (hőmérséklet és a páratartalom függvényében)
Átfesthetőség 24 óra (hőmérséklet és a páratartalom függvényében)
Minőségét megőrzi 24 hónapig (5 - 25 °C-on tárolva)
Alkalmazás ecsettel, lakkhengerrel
Javasolt rétegszám 2 réteg
Higítás nem szükséges, a termék felkeverést követően használatra kész.
Kiadósság kb. 12-15 m2 / liter, egy rétegben, a fa szívóképességének függvényében.

Alkalmazási terület

Megfelelően előkészített kül-, és beltéri, puha-, és keményfa szerkezetek, épület deszkázatok, kerítések, pergolák, bútorok, kerti bútorok, faházak, lambéria stb. tartós védelmére, színezésére, díszítésére használható.

Alkalmazás

ecsettel, lakkhengerrel

Felhasználás

A lazúr felületéről el kell távolítani az esetleg kialakult bőrréteget és alaposan fel kell keverni. Az új megfelelően szárított és tárolt fafelületek lazúrozása előtt csiszolást, portalanítást, ha szükséges észter hígítóval történő gyantamentesítést kell végezni. Beltéri fafelület: Alapozás nem szükséges. Az első réteget a fa erezetével párhuzamosan, egyenletes vastagságban, puha ecsettel, esetleg lakkhengerrel javasolt felhordani. A második réteg a száradást és fi nom csiszolást követően 1 nap múlva festhető. Kültéri fafelület: A felület előkészítést követően – hosszútávú védelem esetén a fát gombák és rovar kártevők elleni védelmet biztosító Boróka Base fakonzerváló alapozóval kell beereszteni, – lehetőség van csak pórustömítésre is, amely félolajjal való beeresztést jelent. Az alapozó száradása után – annak csiszolása nélkül – 2 réteg lazúrfesték hordható fel 24 óra száradási idő valamint fi nom csiszolás közbeiktatásával. Felújítás, emlékeztető festés: Csiszolás, portalanítás után 1 - 2 réteg lazúr felhordása szükséges. A levegő nedvességtartalom változásai miatt kialakuló repedések alapozása, lazúrozása a hibák megjelenését követően rövid időn belül javasolt. Világos színek kevésbé védik a fa anyagát, a sötét színek tartósabb védelmet biztosítanak. A különböző színű lazúrok egymással korlátlanul keverhetők. Boróka Satin vastaglazúrral való keverés esetén még további variációkra van lehetőség. A színek a fa típusának, szívóképességének, erezetének, a lazúr rétegvastagságának függvényében eltérhetnek a színmintától. A színek megállapításához próbafestés javasolt. A szerszámok a munkavégzés után háztartási lakkbenzinnel elmoshatók. Alapozás: beltéren nem, kültéren rövidebb távú védelem esetén félolajjal, hosszú távú védelem gombák és rovarok elleni favédelem szükséges.

Összetétel

lakkbenzin, alkidgyanta, pigmentek, adalékanyagok

Veszélyességi osztály

„Tűz- és robbanásveszélyes”, „B” II. fokozat.

Szabályozási tájékoztatás

EU határérték erre a termékre (A/f): 700 g/l. Ez a termék legfeljebb 700 g/l VOC-t tartalmaz.


Színek

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo