Héra rusztikus belső falfesték

Héra rusztikus belső falfesték

5,700 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Fűrészporos tapéta hatás. Erősen strukturált, igen dekoratív felületet adó festék. Alkalmas a felületi egyenetlenségek eltüntetésére, „fűrészporos tapéta” jellegű felületek kialakítására. A festék AQUAKOLOR színezőpasztával pasztell árnyalatokra színezhető.

 

Alkalmazási terület: vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére, sérült fűrészporos tapéta felületek javítására.

 

Tulajdonságok: rusztikus hatású, fűrészpor töltőanyagot tartalmazó matt belső falfesték.

 

Alapfelület előkészítése: a festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Új, vakolt vagy beton felületek: alapozáshoz a Héra Falfix használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

 

Új, gipsz tartalmú glett-tel előkészített vagy gipszkarton felületek: alapozáshoz a Diszperzit Mélyalapozó használatát javasoljuk a termékismertetőben leírt módon.

 

Régi, már festett felületek: portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzunk Héra Falfix alapozóval.

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete: ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Hígítás, anyagelőkészítés: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Héra Rusztikus belső falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség, max. 10% vizet lehet adagolni.

 

Anyagszükséglet:

 

Egy rétegben: 0,25 – 0,30 l / m²

 

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

 

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel vagy megfelelő szóróberendezéssel. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani. Szórni felsőtartályos un. Putzmeister típusú pisztollyal lehet.

 

Színezhetőség:  max. 3% Aquakolor színezőfesték hozzáadásával.

 

Száradási idő, átvonhatóság: a száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva festhető át.

 

Tárolás: a terméket +5 és + 30 °C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

Tanácsok, speciális tudnivalók: ügyeljünk arra, hogy a festéket a felületre egyenletes mennyiségben hordjuk fel. Amennyiben a Héra Rusztikus belső falfesték felülete túl éles szemcséket tartalmazna, fessük át a teljes felületet egy rétegben Héra belső falfestékkel. Megsérült fűrészporos tapéta feleletek javítására is alkalmazhatjuk. Ilyenkor a meglévő tapéta strukturájának megfelelő felületet kell kialakítani.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo