Policolor szilikon vakolat 2mm gördülőszemcsés

Policolor szilikon vakolat 2mm gördülőszemcsés

15,640 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

2012-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat egy magas páraáteresztő-, és víztaszító-képességű, alacsony vízfelvételű vakolóanyag, amely nem algásodik, nem penészedik.

Száradási idő

kb. 24 óra (20°C-on)

Tárolás

10-25°C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!

Minőségét megőrzi

megőrzi bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig

Alkalmazás

rozsdamentes és műanyag simítóval

Kiadósság

1,5 mm kapart kb. 2,3 kg/m2. 2 mm gördülőszemcsés kb. 3 kg/m2.


Alkalmazási terület

A Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat előnyei azokon a szerkezeteken érvényesülnek, ahol szükséges vagy követelmény a kiváló páraáteresztő-képesség, alacsony vízfelvétel. Kiválóan alkalmas a történelmi épületek, tégla, vályog, vagy vert falazatú házak felújítására, kőzetgyapot, illetve igény szerint polisztirol alapú hőszigetelő rendszerek kialakítására is.

Alkalmazás

rozsdamentes és műanyag simítóval

Felhasználás

A szilikonvakolat a megfelelően felépített bevonati rendszer fedőrétegeként alkalmazható. Az alapfelület mentes a portól, a laza, málló, tapadást rontó részektől, tiszta, száraz, sima, a vakolat fogadására alkalmas állapotú. A felületképzés során az alapfelület hőmérséklete a teljes száradás, kötés végéig a +10 és +25°C közötti tartományban van. Magas vízfelvevő képességű, porózus alapfelület esetén a víztaszító, Inntaler szilikon mélyalapozó használata szükséges. A vakolat színével azonos Poli-Farbe Policolor Szilikonvakolat alapozó felhordása biztosítja a vakolat megfelelő tapadását és az esztétikus megjelenést. A szilikonvakolatot a száraz, megfelelően elő-készített felületre hordjuk fel. Felhasználás előtt a vakolatot alaposan fel kell keverni. A felhordást a szemcseméretnek megfelelő vastagságban végezzük rozsdamentes acélsimítóval. A kívánt struktúrát a környezet hőmérsékletétől függő, kondícionálási szakaszt követően a még nedves vakolaton alakítjuk ki műanyag símítóval. A munka során a korábban és az újonnan felhordott vakolat toldását a „nedves a nedvesre” történő átlapolással végezve elkerülhető a stócosság. Hőszigetelő rendszer kialakítása során sötét színű vakolatot lehetőleg csak kis felületeken, díszítésként alkalmazzunk; a túlzott felmelegedés lerövidíti a rendszer élettartalmát. Felhasználható +10 és +25°C között. Tűző napon, esőben, erősen párás, vagy szeles időben kerüljük a vakolat felhordását, vagy alkalmas módon – pl. takarással, árnyékolással – védjük a frissen felhordott vakolatot a kedvezőtlen környezeti hatásoktól. Munkavégzés során és azt követően a szerszámok vízzel elmoshatók. A megszáradt vakolat csak agresszív oldószerrel (pl. aromás hígító) távolítható el.

Összetétel

víz, durva, és finom márványőrlemény, műanyag diszperzió, szilikongyanta, pigmentek, adalékok.

Tulajdonságok

A felületképzés során kapart és gördülőszemcsés struktúrák alakíthatók ki. A vakolat a Poli-Farbe KolorBox színezőrendszerében színezhető, a színtartósság a jó fény- és időjárásálló színezőpaszták használatával biztosítható. A színtelen bázisvakolat színezés nélkül nem alkalmas a használatra.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo