Dryvit vékonyvakolat dörzsölt struktúra

Dryvit vékonyvakolat dörzsölt struktúra

6,850 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

JELLEMZŐK

A Dryvit vakolat a Dryvit hőszigetelő rendszer díszítő vakolata. Jó minőségű kül- és beltéri, műgyanta kötőanyagú vékonyvakolat, mely rugalmas, páraáteresztő, ellenáll a változó időjárási körülményeknek és könnyen felhúzható. Használható önmagában is vakolt felületek díszítő bevonására. Tartós felületet biztosít.

MILYEN FELÜLETEKRE A LEGJOBB?

Homlokzati felületekre.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Az alapfelület legyen: megfelelően szilárd, nem zsugorodó, egyenletesen nedvszívó, homogén, pormentes, sókivirágzástól és zsaluolajtól mentes és egyenletes. A hőszigetelő lap ragasztására, és az üvegszövet beágyazására szolgáló DRYVIT RAGSZTÓ ÉS SÍMÍTÓTAPASZ ajánlott. A DRYVIT VÉKONYVAKOLAT felhordása előtt THERMOTEK KOLOR VAKOLATALAPOZÓ használata javasolt.

FELHASZNÁLÁS
A DRYVIT VÉKONYVAKOLAT a tapaszréteg száradását illetve a megfelelő felület előkészítést követően ProGold rozsdamentes acélsimítóval lehet felhordani. A felhordott vakolat száradása előtt még nedves állapotban ProGold PVC-ből készült simítóval kell a kívánt struktúrát kialakítani. Ez esetben igen esztétikus megjelenésű, szemcsés szerkezetű felület nyerhető. A struktúra kialakítása során a szerszámra ragadt finom anyagfelesleget a vödörbe visszadobni nem szabad! Mindez a termék minőségromlását okozhatja, mely eltérő struktúrát, illetve foltosodást eredményezhet! A DRYVIT VÉKONYVAKOLAT +5°C-tól +25°C-ig terjedő levegő- és tárgyhőmérséklet mellett hordható fel. Tűző napon és erős szélben nem szabad a felhordást végezni, mert a gyorsabb száradás esetenként rosszabb tapadáshoz vezethet. Ugyancsak nem célszerű erősen borult vagy rendkívül párás időben végezni a felhordást. Az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom meghosszabbítja vakolat száradási időt, és problémákat okozhat a kidolgozásnál. A frissen felhordott vakolatot védeni kell a csapadéktól egészen a teljes száradásig. Az egybefüggő, egyszerre látszó felületekre célszerű azonos gyártási dátumú terméket felvinni.

A felület/homlokzat tisztítható/mosható nagy/magasnyomású vízzel. A termék cellulózszálakkal erősített valamint viaszokat tartalmaz, így megakadályozza a víz behatolását a felületbe valamint csökkenti a repedések kockázatát. A Trilak színkeverőgépein több ezer színárnyalatban színezhető. A szín megválasztásánál ügyelni kell arra, hogy a sötétebb színek a napsugarak hatására jobban felmelegednek, nő a felületi feszültség, és ezáltal hajszálrepedések keletkezhetnek a bevonaton, ezért az erős napsütésnek kitett felületeken lehetőség szerint világosabb színárnyalatú vakolat alkalmazása célszerű. A vakolat felületi megjelenése befolyásolhatja a szín megítélését, ezért célszerű próbabevonat alapján dönteni.

Munkavégzés után a szerszámokat és az elcseppenéseket azonnal vízzel el kell mosni, mert a megszáradt anyag már csak erős oldószerekkel (pl. LAZURÁN PARKETTALAKK HÍGÍTÓ) távolítható el.

A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

LEGFONTOSABB TULAJDONSÁGOK

  • Hígithatóság: hígítani nem szükséges
  • Kiszerelések: 25 kg
  • Alkalmazási hőmérséklet: +5°C-tól +25°C-ig terjedő levegő- és tárgyhőmérséklet mellett hordható fel
  • Száradási idő: 23 °C-on, max.: 24 óra

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo