Weber Pas15 akril vékonyvakolat gördülőszemcsés

Weber Pas15 akril vékonyvakolat gördülőszemcsés

635 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Feldolgozásra kész, pasztaszerű, finomszemcsés, homlokzati díszítő fedővakolat, modern színválasztékban.

 

Felhasználási terület

Termék:

 • Több mint 365 színben
  – Kültérben, beltérben egyaránt
 • Új és régi házak fedővakolataként
 • KPS rendszerek fedővakolataként
  weber 141 KPS alapvakolat, weber 605 KPS simítóvakolat
 • Hőszigetelő rendszer fedővakolatakéntSzínes homlokzatok kialakítására valamint hőszigetelő rendszerek külső rétegeként, habarcsos és KPS vakolatrendszerek fedővakolataként, valamint belső felületképzésekre.

Tulajdonságok

 • Könnyen feldolgozható
 • Jó repedésáthidaló képesség
 • Gazdag színválaszték
 • Dekoratív
 • Lemosható
 • +5 °C alatti felületi és környezeti hőmérsékletnél nem alkalmazható, +25 °C felett a felhordás nem javasolt. A friss vakolatot a kiszáradásig védeni kell a kedvezőtlen idôjárási hatásokkal szemben (csapó eső, szél, fagy, közvetlen napsugárzás, köd stb.).

Felhasználási útmutató

1.) A simított vagy glettelt, alapozott alapfelület legyen szilárd, száraz, teherbíró, mozgás- és zsugorodásmentes, homogén, szennyeződésmentes legyen az alapfelület. Gipszes alapoknál weber M702 ragasztó + cement (3:2) keverékével kell előglettelni a felületet.
 Felújításnál a felületről el kell távolítanunk minden laza, könnyen eltávolítható vakolatrészt, festékmaradékot, szennyeződést. A gondosan megtisztított felületet szerkezetben és keménységben a régi helyzet szerint kell visszaállítanunk. Egyenlőtlenül szívó alapvakolatokat weber H707 mélyalapozó vakolatmegerősítővel kell előkezelni, majd száradni hagyni.
2.) A vékonyvakolatnak sima alapfelület szükséges, ha kell az alapvakolatra simítóvakolatot használjunk. Az alapot a vakolat felhordása előtt legalább egy nappal weber G700 vékonyvakolat alapozóval egyszer, telítettségig kenjük át. Az esetleg besűrűsödött alapozó max. 5%-ig vízzel hígítható.
3.) Felhasználás előtt több vödör tartalmát keverjük egyszerre össze (egy homlokzatra való mennyiséget lehetőleg egyszerre).
4.) A felhordást 1-1,5-szeres szemcsevastagságban rozsdamentes glettvassal végezzük. A felhordást követően azonnal műanyag simítóva vagy polisztirol dörzsölővel, körkörösen vagy egy irányban dörzsölve alakítsuk ki a kívánt struktúrát. A végleges struktúrát alapvetően meghatározza az alkalmazott rétegvastagság és a dörzsölés módja. Túl vékony felhordás esetén a szemcsék meggördülhetnek, csíkokat húzva maguk után.
5.) Az egymás melletti színes vakolatok egy napi időeltolással készülhetnek. Megszáradásig a vékonyvakolatot óvni kell a szélsőséges időjárástól.

Technikai adatok

Max. szemcsenagyság:
– finomszemcsés: kb. 1,5 mm
– gördülőszemcsés kb. 2 mm

Vizes bázisú akril kötőanyag, natúrkő granulátum, értékes pigmentek
Térfogatsúly: 1900 kg/m3
Tapadószilárdság: > 0,8 N/mm2
Relatív páradiffúziós ellenállás: µ kb. 64
Anyagigény

(alapfelülettől függően)

finomszemcsés: 2,5-2,8 kg/m2

gördülőszemcsés: 2,5-2,8 kg/m2

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo