Lazurán aqua favédő lazúr 3in1

Lazurán aqua favédő lazúr 3in1

3,540 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terület:

Megfelelően előkészített kültéri ún. nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, madártető stb.)
bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Kiemeli a fa erezetét, nem képez filmréteget, akrilgyanta diszperzió kötőanyagú. Az első réteg favédő
alapozóként, a második és további rétegek fedőrétegként funkcionálnak. Farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat tartalmaz.
Külső megjelenés:

Áttetsző, különféle természetes fához hasonló színben Egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület
max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Mivel a lazúr tartalmazza a favédő adalékokat nem szükséges a felhordás előtt Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer kezelni a felületeket.
Puhafa-felületek előkészítése:
A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után
közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1-el. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek le kell csiszolni majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3inl. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence
felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal. A szükséges védelem elérése miatt min. 120 ml/m2 mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Keményfa-felületek előkészítése:
A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1-el. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után közvetlenül felhordható a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.
A szükséges védelem elérése miatt min. 120 mI/m2 mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Egzóta fafelületek előkészítése:
Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.
Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3lnl felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni.

A kezdés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre, A szükséges védelem elérése miatt mm. 120 ml/m² mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások,
melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1 felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt vizel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.
Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 l/m2
Általában a szükséges rétegszám 2-3 réteg. A rétegszám növelésével a szín mélyül. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Felhordás módja:
Akril ecsettel
Színezhetőség:
A Lazurán Aqua Favédő lazúr 3inl 14 gyárilag lekevert színben kapható. A, színárnyalatok egymással keverhetők A termék a receptgyűjteményben feltüntetett színárnyalatokban keverhető. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik +23 ZC levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz. 2 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be.
Kiszerelések:
0,75 I, 2,5 l
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +3O TC közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le.
A világosabb színek várható élettartama 3-5 év, a sötét színeké 5-8 év. A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése után, könnyű csiszolást követően, azonos színnel átvonható. Nem szükséges - ellentétben a vastaglazúrral - a teljes felületet fáig lecsiszolni. Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség leső, páralecsapódás hatására kioldódhat. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken, mint pl. kerítéslábazatok, vakolt felületek, barnás elszíneződéseket okozhatnak. Ne alkalmazzunk külső térben magas csersavtartalmú fafajtákat.


Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo