1201 Budapest, Baross u. 84.
H-P: 6.30-17, Sz: 7-13
1152 Budapest, Rákos út 19.
H-P: 7-17, Sz: 7-12


Forgalmazott termékeink

8.400 Ft / DB

Lazurán aqua favédő lazúr 3in1 dió 0,75 l

Gyártó: Trilak Festekgyarto Kft

KATEGÓRIA: VÉKONY LAZÚROK


 

Alkalmazási terület:

Megfelelően előkészített kültéri ún. nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, madártető stb.)
bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Kiemeli a fa erezetét, nem képez filmréteget, akrilgyanta diszperzió kötőanyagú. Az első réteg favédő
alapozóként, a második és további rétegek fedőrétegként funkcionálnak. Farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat tartalmaz.
Külső megjelenés:

Áttetsző, különféle természetes fához hasonló színben Egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület
max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Mivel a lazúr tartalmazza a favédő adalékokat nem szükséges a felhordás előtt Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer kezelni a felületeket.
Puhafa-felületek előkészítése:
A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után
közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1-el. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek le kell csiszolni majd portalanítani. Ezután közvetlenül felhordható a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3inl. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence
felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal. A szükséges védelem elérése miatt min. 120 ml/m2 mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Keményfa-felületek előkészítése:
A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1-el. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után közvetlenül felhordható a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.
A szükséges védelem elérése miatt min. 120 mI/m2 mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Egzóta fafelületek előkészítése:
Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.
Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Aqua Favédő lazúr 3lnl felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni.

A kezdés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre, A szükséges védelem elérése miatt mm. 120 ml/m² mennyiségben alkalmazzuk, ami esetenként 2-3 réteg felhordását teszi szükségessé.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások,
melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Aqua Favédő lazúr 3in1 felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt vizel, a megszáradás után csak aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószerrel lehetséges.
Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 l/m2
Általában a szükséges rétegszám 2-3 réteg. A rétegszám növelésével a szín mélyül. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Felhordás módja:
Akril ecsettel
Színezhetőség:
A Lazurán Aqua Favédő lazúr 3inl 14 gyárilag lekevert színben kapható. A, színárnyalatok egymással keverhetők A termék a receptgyűjteményben feltüntetett színárnyalatokban keverhető. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik +23 ZC levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz. 2 óra múlva átfesthető. A réteg teljes átszáradása 48 óra múlva következik be.
Kiszerelések:
0,75 I, 2,5 l
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és +3O TC közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képez Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le.
A világosabb színek várható élettartama 3-5 év, a sötét színeké 5-8 év. A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése után, könnyű csiszolást követően, azonos színnel átvonható. Nem szükséges - ellentétben a vastaglazúrral - a teljes felületet fáig lecsiszolni. Egyes fafajták jelentős mennyiségű csersavat tartalmaznak, amely nedvesség leső, páralecsapódás hatására kioldódhat. A felületről lefolyó csersavas víz ásványi felületeken, mint pl. kerítéslábazatok, vakolt felületek, barnás elszíneződéseket okozhatnak. Ne alkalmazzunk külső térben magas csersavtartalmú fafajtákat.Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Lazurán oldószermentes faanyagvédőszer 1 l

3.130 Ft / db

Lenolaj 1 l

1.170 Ft / db

Lazurán univerzális faanyagvédőszer 0,75 l

2.880 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

A lakásfelújítás munkadíjai

Már több cikkünk is készült arról, hogy mennyi az anyagköltsége a szoba kifestésének, illetve egy fürdőszoba burkolásának, de vajon...

2018.09.03.

BŐVEBBEN

Rigips portermékek

A Rimano rendkívül jó minőségű gipsz alapú finomvakolatok és glettek kiválóan alkalmasak a beltéri falfelületek egyenetlenségeinek...

2018.09.17.

BŐVEBBEN

Betonozás 0 fok alatt

Az építkezések, betonozások a hideg ellenére is folynak szerte az országban. A beton, azonban, ha nem megfelelően szárad ki megrepedezik,...

2018.12.03.

BŐVEBBEN

Miért a Total-Épker és ne valamelyik építési nagyáruház?

Aki már járt itt is és ott is tudja a választ…

Aki még csak valamelyik multiban vásárolt festéket vagy építőanyagot annak pedig...

2017.03.24.

BŐVEBBEN