Családi házak hőszigetelése

2018.06.15.

A homlokzat hőszigetelése egyre nagyobb és fontosabb szerepet kap egy ház kivitelezésénél. Hiszen a nemcsak sokat spórolhatunk, ha megfelelően szigetelt a házunk, hanem védjük a környezetet is. Nem utolsó sorban az energetikai előírásokat is figyelembe véve nő a ház értéke.

 

Míg kb. 10 éve az 5 cm-es hőszigetelés elegendőnek bizonyult, mára már a 10-15-20 cm-es hőszigetelés az elfogadott. A legelterjedtebb a polisztirol hőszigetelő lemez, de választatunk kőzetgyapot hőszigetelést is a házunkra. A hőszigetelő anyagok tárháza nagyon széles és a piacon megtalálhatók a különböző árkategóriájú termékek. A túl olcsó ebben az esetben is kerülendő: a hőszigetelő lap minősége fontos, hiszen a túl laza szerkezetű polisztirol lap nem rendelkezik olyan hőszigetelési tényezővel, mint a tömörebb. Így lehet, hogy kinézetre egyforma az olcsóbb és a drágább, de hosszútávon nem mindegy, hogy melyiket választjuk. 

 

A hőszigetelő lap ragasztására is érdemes odafigyelni, hiszen több (sajnos kivitelezőnél is) esetben is előfordul, hogy csak a legolcsóbb csemperagasztót kérik a hőszigetelés ragasztásához, ami annyival nem olcsóbb, hogy megérje kockáztatni a későbbi leválást.

 

Vakolatválasztásnál is érdemes figyelembe venni több szempontot: pl. hogy ha a ház nagy részét egész nap éri a tűző nap, akkor ne válasszunk túl sötét színt, hiszen azt az UV sugárzás nagyon hamar tönkre teheti. A vakolatokban is nagy a választék, mind minőséget, árat és anyagot tekintve. Választhatunk a diszperziós nemesvakolatok vagy szilikát-, esetleg szilikonvakolatok közül is.

 

A hőszigetelést érdemes szakemberre bízni, hiszen a több éves kivitelezői tapasztalat biztosabb eredményt hoz, de ha bátrak vagyunk és belevágunk a házilagos hőszigetelésbe, akkor íme egy kisfilm segítségül.

 

 

A hőszigeteléshez szükséges anyagokról, mennyiségekről és árakról következő cikkünkben írunk.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo