Aquakolor színezőpaszta


1201 Budapest, Baross u. 84.
H-P: 6.30-17, Sz: 7-13
1152 Budapest, Rákos út 19.
H-P: 7-17, Sz: 7-12


Forgalmazott termékeink

740 Ft / DB

Aquakolor színezőpaszta piros 0,125 l

Gyártó: Trilak Festekgyarto Kft

KATEGÓRIA: SZÍNEZŐPASZTÁK


 

Alkalmazási terület: diszperziós-, mész- és szilikátfestékek utólagos színezésére, beltérben minden szín, kültérben meghatározott színek önálló és kevert alkalmazásával. Belső térben önálló festékként is alkalmazható.  

 

Tulajdonságok: kiváló színezőerő

 

A színezendő festék előkészítése: a színezendő festék legyen szobahőmérsékletű, homogén, a színezés előtt jól keverjük fel.

 

Diszperziós festékek színezése: beltéri diszperziós festékekhez korlátlanul, kültéri festékekhez max. 10% mennyiségben adagolható. A bekeverés előtt az Aquakolor színezőpasztát és festéket jól rázzuk fel, homogenizáljuk, majd kis részletekben, folyamatos keverés mellett adagoljuk a színezendő festékhez. Belső térben minden szín alkalmazható, diszperziós homlokzatfestékekhez azonban a megfelelő UV állóság elérése miatt csak a következő színeket adagoljuk: 300 fekete, 450 okker, 500 barna, 507 mandula, 600 zöld, 700 kék, 780 levendula

 

Szilikátfesték színezése: a Héra páraáteresztő szilikátfesték színezése mx. 3% Aquakolor színezőpaszta és festék adagolásásval történhet az előzőekben leírt módon.

 

Alkalmas színek: 300 fekete, 450 okker, 500 barna, 600 zöld, 700 kék

 

Mészfestékek színezése: a Fresco beltéri és a Fresco kültéri mészfesték mx. 30% Aquakolor színezőpaszta és festékkel színezhető. Mind a beltéri, mind pedig a kültéri felhasználásnál a következő színek alkalmazhatók: 300 fekete, 450 okker, 500 barna, 600 zöld, 700 kék

 

A színezést úgy végezzük, hogy a színezőt kis mennyiségű vízzel felhígítjuk, majd a hígított anyagot apránként, folyamatos keverés mellett adagoljuk a mészfestékbe. A beszínezett mészfestéket azonnal fel kell használni, tárolni nem lehet.

 

Önálló beltéri festékként alkalmazva: a festendő felület legyen por és szennyeződésmentes, hordképes. Alapozzunk a felület szívóképességének megfelelően Héra Falfix vagy Diszperzit mélyalapozóval. Az alapozó száradása után az Aquakolor színezőpaszta és festék felhordása hígítatlan állapotban, kisebb felületek esetén ecsettel, nagyobb felületek esetén akár hengerrel is történhet.

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete: ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Hígítás, anyagelőkészítés: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. Az Aquakolor színezőpaszta és festék felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba.

 

Anyagszükséglet:

 

Önálló festékként:

 

Egy rétegben: 0,12-0,14 l / m²

 

Két rétegben: 0,24-0,28 l / m²

 

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

 

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel

 

Színezhetőség: az egyes színek egymással keverhetők

 

Száradási idő, átvonhatóság önálló festékként alkalmazva: a száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva festhető át.

 

Tárolás: a terméket +5 és + 30 °C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

Tanácsok, speciális tudnivalók: az erősen lúgos mészfestékek a színezés után tárolva hajlamosak olyan nagymértékben besűrűsödni, ami felhasználásukat lehetetlenné teszi. Soha se tároljunk Aquakolorral színezett mészfestéket minden esetben azt azonnal használjuk fel. A szerves pigmenteket tartalmazó Aquakolor színezőpaszta és festék nem rendelkezik megfelelő fényállósággal. Külső térben, homlokzatfestékek színezésére csak az ajánlott színeket használjuk. Ha így nem tudunk megfelelő színű terméket előállítani, válasszuk inkább a gépi színkeverést. Amennyiben nagyobb mennyiségű (több, mint egy kiszerelési egység) festéket kell beszíneznünk, öntsük ki az egész színezendő mennyiséget egy nagyobb edénybe és egyszerre színezzük meg. Ha ezek után a festéket megfelelően homogenizáljuk elkerülhető a színeltérés.

 


Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Héra belső falfesték 15 l

5.950 Ft / db

Air flow beltéri lélegző falfesték 10 l

6.270 Ft / db

Héra belső falfesték 4 l

3.340 Ft / db

Héra prémium selyemfényű belső falfesték fehér 15 l

22.440 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

Az egyrétegű falfestékek előnyei

A lakás helyiségeit legegyszerűbb módon egy kis festékkel újíthatjuk meg, frissíthetjük fel. Ezt manapság már magunk is könnyedén...

2016.11.11.

BŐVEBBEN

Ecsetek és hengerek használata a különböző munkákhoz

A festéshez is (mint minden máshoz) jó minőségű szerszámok szükségesek. Az ecsetek és teddyhengerek kiválasztásánál több szempontot...

2016.10.25.

BŐVEBBEN

A lakásfelújítás munkadíjai

Már több cikkünk is készült arról, hogy mennyi az anyagköltsége a szoba kifestésének, illetve egy fürdőszoba burkolásának, de vajon...

2018.09.03.

BŐVEBBEN

Tavaszi megújulás a kertben és a házban 3

Fa járófelületek festése, felújítása és kezelése

2018.05.25.

BŐVEBBEN