Baumit Klíma glett 20 kg

Baumit Klíma glett 20 kg

3,570 Ft / Db

Darab

 

Természetes meszes glettanyag belső térbe, betonra, mész, mész-cement és felújító vakolatokra, kézi és gépi bedolgozással, glettelt felület előállításához, egy vagy több rétegben.

 

A termék: Gyárilag előkevert, meszes glettanyag, kézi és gépi felhordásra. Csak belső térben alkalmazható.

 

Összetétel: Ásványi kötőanyag (fehér színű mészhidrát), osztályozott természetes fehérségű mészkő liszt és adalékszerek.

 

Tulajdonságok: Páraáteresztő, könnyen feldolgozható, sima felületet biztosító,

 

jó párafelvevő-képesség, szabályozza a lakótér optimális páratartalmát, így kellemes lakóklímát teremt.

 

Alkalmazás: Sima felületek előállítására. Megfelelő várakozási idő után Baumit

 

Klíma Vakolat S, Baumit mész-/cement- és felújító vakolatokon, valamint beton

 

felületen beltérben. Gipszkarton lapok végső felületi glettelésére is alkalmas.

 

Műszaki adatok:

 

Maximális szemnagyság: 0,1 mm

 

Szárazanyag sűrűség: kb. 1200 kg/m³

 

Vízszükséglet: kb. 8 liter/zsák

 

Bedolgozhatóság: kb. 8 óra

 

Javasolt min. vastagság: 1 mm

 

Maximális vastagság: 3 mm (egy rétegben)

 

Anyagszükséglet: 3,5 kg/m² 2-3 mm-es vastagságnál

 

Alapfelület: Az alapfelület legyen tiszta, száraz, teherbíró, fagy-, por-, kivirágzástól és laza részektől mentes, ne legyen víztaszító.

 

Tudnivalók különböző alapfelületek esetén

 

Az alábbi tudnivalók előírás szerinti alapfelültekre, zárt fugák esetén vonatkoznak.

 

Baumit mészvakolatok és mész/cementvakolatok:Pl. Baumit Speci Gépi Vakolat Fehér, Baumit Klíma VakolatS, Baumit Thermo Vakolat, Baumit Durva Vakolat, Baumit GV 25 esetén megfelelő várakozási idő után hordható fel.

 

Beton: Egyenetlenségeket, lyukakat, fugákat Baumit StarContact-tal zárjuk (várakozási idő : 7 nap).

 

Gipszkarton: A lapok illesztéseit Baumit FinoBello glettanyagba ágyazott üvegszövet hézagerősítő szalaggal készítsük el. Majd a gipszkarton lapok felületét az alapfelület egyenetlenségeitől függően 1-2 rétegben glettelhetjük Baumit KlímaGlettel.

 

Feldolgozás: Kb. 8 l tiszta vizet készítsünk elő egy vödörben vagy habarcsládában. A Baumit Klíma Glettet szórjuk a vízbe, majd 5-10 percig hagyjuk beiszapolódni, majd megfelelő keverő berendezéssel keverjük, amíg egy csomómentes, krémes feldolgozási konzisztenciát kapunk.

 

Tipp: Ahhoz, hogy még krémesebb konzisztenciát kapjunk, a Baumit Klíma Glettet 2-3 órával korábban keverjük be, majd a bedolgozás előtt ismét keverjük át. (Nyitott idő : kb. 8 óra) a.) Kézi bedolgozás: Acélsimítóval hordjuk fel, húzzuk el, majd hagyjuk szilárdulni. A teljes kikeményedés után (a páratartalomtól és a felület nedvszívó-képességétől függően kb. 2 óra múlva) valamivel hígabb konzisztenciájú anyaggal húzzuk át a felületet, így nagyon finom felületet kapunk eredményül. (Tiszta vízzel nem szabad átsimítani!) b.) Gépi bedolgozás:

 

Arra alkalmas berendezéssel hordjuk fel az anyagot, majd a kézi bedolgozásnál leírtak szerint járjunk el.

 

A lehetséges vastagság 1-3 mm, az optimális vastagság 2-3 mm.

 

Általános tudnivalók: A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5°C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A vakolat közvetlen melegítése tilos!

 

Fűtőberendezések használatakor, különösen ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre (karbonátosodás). A Baumit Klíma Glett lapburkolat fektetésére nem alkalmas. Befejező réteg: További rétegek felhordása előtt ügyeljünk a várakozási időre min. 7 nap. Ezt követően festhető, tapétázható. A Baumit Klíma Glett csempézéssel történő felületkialakításra nem megfelelő!

 

A hideg hőmérséklet és magas páratartalom a kötés-szilárdulási időt meghosszabbíthatja. Befejező rétegként Baumit Mészfestéket vagy Baumit Klímafestéket valamint Baumit SilikatColor vagy Baumit Nanopor Color festékeket alkalmazhatunk.

 

 

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo