Beltéri falfesték választó kisokos

2016.09.08.

Festés előtt mindig érdemes megfontolni, hogy milyen fajta festéket válasszunk, hiszen igen nagy a választék a festékpiacon: választhatunk egyszerű, hagyományos mészfestéket vagy valamilyen speciálist, mint pl. a Poli-Farbe újdonságát a légtisztító falfestéket.
Nézzük, milyen fajta falfestékek közül lehet választani!


Kezdjük a legnépszerűbbel:
 
Diszperziós falfesték: ez a festékfajta a legelterjedtebb változata a beltéri falfestékeknek, kedvező fedési tulajdonsága és ellenállóképessége miatt. Ezek a modern festékek egészségre és környezetre káros oldószereket nem vagy csak igen kis mértékben tartalmaznak. Ezen festékek többsége műgyantából, vízből és színező anyagokból áll. Választhatunk belőle mattot, magasfényűt és selyemfényűt. Minden gyártó készít kis illetve nagyobb kiszerelést is, hogy a kisebb javításoktól az egész lakás kifestéséig mindenki megtalálja  a megfelelő kiszerelést. Ebből a festékfajtából talán a legnagyobb az ár- és a minőségi választék. A minőséget meghatározza az pl., hogy hány rétegben fed jól a festék. Ezek a festékek: Poli-Farbe Inntaler (2 l, 4 l, 8 l, 15 l), Héra (2l, 4l, 8l, 15l), Dulux classic white (3l, 5l, 10l), Poli-Farbe diszperziós fal- és mennyezetfesték (2l, 5l, 14l), Héra Gold egyrétegű falfesték (15 l), Héra prémium selyemfényű belső falfesték (16 l).
 
Egyrétegű, színes falfestékek: ha színes falra vágyunk, de nem akarunk vesződni az otthoni színkeveréssel vagy drágának találjuk a gépi színkeverést, akkor választhatjuk, a manapság méltán népszerű, előre színezett falfestékeket. A gyártók egyre nagyobb színválasztékot kínálnak. Itt is többféle minőségből választhatunk. Vehetünk hagyományos, diszperziós festéket vagy választhatjuk pl. az Akzo Nobel újdonságát az EasyCare-t, amely szennytaszító és mosásálló tulajdonsága miatt a kisgyerekes családok körében lehet népszerű. Ilyen festékek: Dulux Nagyvilág színei, Dulux EasyCare (48 színben), Poli-Farbe Platinum, Héra Prémium, Decora szivárvány.
 
Mészfesték: természetes fertőtlenítő hatású festék. Kiváló fehérségű, kopásálló, pára- és légáteresztő. A hagyományos „meszeléssel” ellentétben könnyű a felhordása. Korábban meszelt felületekre valamint beton és vakolt falfelületek festésére alkalmas.  Ilyen festékek: Poli-Farbe mészfesték (14 l, 5 l).
 
Penészgátló falfesték: mint a neve is mutatja a penészedésre hajlamos helyiségekbe használjuk, ezzel megelőzhető a penészgomba és az algafoltok kialakulása. Festés előtt mindenképpen távolítsuk el a felületről a már meglévő penészt! Ilyen festék: Héra penészgátló belső falfesték (2l, 4l, 8l, 16l).
 
Ebbe a kategóriába sorolhatók még a konyha és fürdőszoba festékek, amelyek kifejezetten ezen helyiségek festésére fejlesztettek ki. Meggátolja a párás helyiségek penészedését és könnyen tisztítható felületet képez. Ilyen festék: Poli-Farbe Platinum Konyha és fürdőszoba festék (9 színben), Dulux EasyCare
 
Latex festék: e festéktípus gyártásánál a diszperziós festékek kötőanyagát módosítják, így ellenállóbbá válik a kosz és szennyeződésekkel szemben, mosás és súrolásálló lesz. Ilyen festék: Dulux matt latex (3l, 10l), Poli-Farbe Inntaler selyemfényű latex (5l, 10l), Basacolors Passion vízbázisú mattt latex festék (0,9l, 2,7l, 9l).
 
Szilikát festék: műanyag diszperzióval kombinált szilikát alapú festék. Magas kopásállóságú felületet képez. Ilyen festék: Poli-Farbe Inntaler szilikát belső falfesték (2l, 4l, 8l, 16l).  
 
Folttakaró falfesték: ez a festék a nikotin, korom és a beázási foltok elfedésére alkalmas. Segít megakadályozni a foltok kiújulását. A megfelelő előkészítés után fessük fel a folttakarót és utána fessük át a felületet beltéri falfestékkel. Ilyen festék: Héra folttakaró belső falfesték (2l, 4l), Poli-Farbe Inntaler Izoláló beltéri falfesték (1l, 5l).
 
Légáteresztő falfesték: ez a falfesték ideális a frissen készült, új falak festésére, mivel még a 35%-os nedvességtartalmú vakolatra is felhordható. Kimagaslóan jó páraáteresztő képességű, környezet kímélő diszperziós falfesték. Ilyen festék: Decora Air Flow (5l, 10 l).
 
LégtisztÍtó belső falfesték: ez a különleges falfesték a lakásban lévő tárgyakból felszabaduló formaldehid molekulákat a levegőből megszűrve megköti és vízgőzzé alakítja, amely elpárolog és ezzel „tisztítja” a szoba levegőjét. Ilyen festék: Poli-Farbe Inntaler Air Cleaner (10 l).
 
 A fent felsorolt festékek mind megvásárolhatók a Total-Épker Kft-nél vagy megrendelhető a webáruházon keresztül.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo