Betonfelületek kezelése

2017.02.10.

Az építkezés során a pincék, garázsok és egyéb tároló helyiségek burkolatára az építtetők már nem fordítanak olyan nagy hangsúlyt, éppen ezért ezek a helyiségek általában simított betonaljzatot „kapnak”.

 

Ez a felület, ha nincs megfelelően impregnálva vagy festékkel kezelve hamar elkezd porlani, mindenféle nedvességet (főleg a garázsban olajat és egyéb szennyeződéseket) magába szív, nehezen tisztítható és látványnak sem túl szép.

 

Ezen azonban könnyűszerrel lehet változtatni. Lehetőség van különböző impregnálók, betonfestékek illetve műgyanták alkalmazására is.

 

Kezelhető a betonfelület Betonlakkal (Kemikál), amely hatására a felület fényessé és jól tisztíthatóvá válik. Benzin, olaj- és sózásálló lesz, tulajdonképpen egy filmréteget képez a betonon. A bevont felület kopásállóvá válik, nem porlik, valamint a víznek és az időjárásnak is ellenáll. Ennek köveztében a beton hosszabb élettartamú lesz.

 

A megtisztított felületre a Betonlakkot minimum két rétegben (lehet több is) kell felhordani ecsettel, hengerrel vagy szórással. A felületnek pormentesnek kell lennie. Ez az anyag csak +6 °C felett használható.

 

Színes betonfelület is készíthető különböző színű betonfestékkel. Ezekkel nemcsak tetszetősebb felület érhető el, hanem ellenállóbb is. Főleg, ha a „nyers” felületre kerül egy réteg impregnáló is (pl. Murexin D1 alapozó). A Kemikál Zrt. gyártmánya az Akropon gyárilag színezett betonfesték, amely kül- és beltérben egyaránt alkalmazható. Jól tapad betonon, fa, pala, tégla, vakolt felületeken. Olaj-benzin és sóálló felületet képez a betonon. A még tartósabb és ellenállóbb felület elérése érdekében lezáró rétegként alkalmazható Betonlakk is.

 

Az igazán ellenálló és dekoratív felület eléréséhez műgyanta felhordása javasolt. Ehhez azonban érdemes szakember segítségét kérni, míg a fenti felületkezelés házilag is elvégezhető. Több féle műgyanta közül válogathatunk. Ezek közül a legismertebbek az epoxi gyanták, amelyek kiváló terülő képességgel, színezhetőséggel bírnak. Nagyon jól takaríthatóak és hosszú távon tartós bevonatot alkotnak a felületen.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo