Bevásárló lista festéshez

2018.04.09.

Dulux a Nagyvilág színei ill. Dulux EasyCare akciónkhoz kapcsolódva nézzük, hogyan érdemes hozzákezdeni a festéshez, mik a legfontosabb előkészületek.

 

A legfontosabb lépés, hogy szánjuk időt az előkészületekre és magára munkára is, mert megfelelő előkészületek és átgondoltság nélkül többször is el kell menni vásárolni, ezzel félbeszakítva a festés folyamatát vagy megfelelő eszközök híján nem lesz olyan a végeredmény, amilyet elképzeltünk.

 

A bevásárlás előtt mérjük le azt vagy azokat a helyiségeket, amelyeket szeretnénk kifesteni (figyelembe véve az ajtókat, ablakokat és a mennyezetet se hagyjuk ki). Nézzük meg, hogy van-e otthon régről pl. takarófólia vagy festőszalag stb. amik még jól használhatóak, így ezzel is pénzt spórolhatunk.

 

Kezdjük el a bevásárló listát:

 1. takarófólia, hullámpapír (szekrények letakarásához vékonyabb, olcsóbb is elég, de járófelületre a vastagabb létrázható, járható típust válasszuk)
 2. papír ragasztószalag ( a padlócsatlakozások, konnektorok, kapcsolók stb. leragasztásához)
 3. glettanyag (a kisebb vagy nagyobb repedések, egyenetlenségek eltűntetésre és hogy megfelelően sima legyen az alapfelület, amire majd később kerül a festék)
 4. mélyalapozó (az alapozás nagyon fontos, hiszen az alapozó megköti a port, a festékből is elég kevesebb, mivel a fal nem szívja be az első réteg festéket. A színazonosság elérése érdekében is használjunk alapozót)
 5. festék (Nagyon széles palettából választhatunk. Vannak előre kevert színek, illetve ha ott nem találjuk a megfelelőt, több ezer szín közül választhatunk, amit a festékboltban kikevernek. A különböző festékek különböző minőségűek és az egyik festék kevesebb a másik pedig több felület festésére elegendő, így nem biztos, hogy az olcsóbb tényleg olcsóbb lesz a végén, érdemes ezt a témát is körbe járni és számolni. Ebben az eladók készséggel segítenek.)
 6. glettelő, spakli a geltteléshez, simításhoz (van rozsdamentes ill. acél változat is)
 7. csiszolópapír vagy vászon a fal csiszolásához, hogy teljesen egyenletes felületet kapjunk
 8. műanyag vödör (a festés megkönnyítésére és hogy az azonnal fel nem használt festékbe ne kerüljön szennyeződés és ne száradjon be)
 9. lehúzórács (a festőhenger lehúzásához, hogy a megfelelő mennyiségű festék kerüljön a falra)
 10. festőhenger és hozzá hosszabbító nyél (a mérete függ a felület nagyságától. A szőr hosszúságát, minőségét pedig a festékhez válasszuk, hiszen más henger kell az egyrétegű és a normál festékekhez is. Valamint minőségi különbségek is vannak henger és henger között.)
 11. ecset (a sarkok és aprólékosabb festést igénylő részekhez)
 12. vastag „sittes”zsák, amelybe a hulladékot tehetjük a festés után.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo