Csempét csempére ragasztás

2018.08.22.

A hidegburkolattal ellátott felületek felújítását a mai korszerű anyagokkal már kevesebb munkával és kosszal is megoldhatjuk. Nem kell feltétlenül levernünk a régi csempét, ahhoz, hogy új burkolatot alakítsunk ki. Ehhez a korszerű megoldás a csempét csempére ragasztás, amelyhez tapadóhidat használva máris megspórolunk egy csomó munkát és koszt.

(Tapadóhídak)

 

Természetesen ebben az esetben számolni kell több tényezővel is:

 

A felület „megvastagszik”, mivel  a ragasztó és az új csempe is a régi burkolatra kerül.

 

Figyelembe kell venni a meglévő burkolat szilárdságát is, bár néhány kopogó, repedt lap könnyűszerrel kibontható.

 

A felület megfelelő előkészítése nagyon fontos a megfelelő végeredmény elérése érdekében. Ehhez a régi kerámialapokat alaposan tisztítsuk meg. A már letisztított felületre ezt követően már felhordható a tapadóhídként szolgáló Murexin D4 tapadásjavító (Murexin D4 gyors tapadóhíd)  vagy a Decora tapadóhíd(Decora tapadóhíd). Ez vizes diszperziós, egykomponensű folyadék, amely felhengerelve, vagy ecsettel elterítve a kerámia felületeken gyorsan, alig 1 óra alatt megszárad. A zuhanyzók, kádak és nagyobb vízterhelésnek kitett felületre ajánlott a folyékony fóliát (Flexi dexi kül- és beltéri folyékony fólia) is alkalmazni, amely kiváló vízszigetelést biztosít az ilyen felületeken.

 

Ezután következhet az új lapok felragasztása, amelyhez kifejezetten flexibilis csemperagasztót (Csemperagasztók) ajánlott használni. Ezt a vékonyágyazású anyagot bekeverése után előbb egyenletesen elterítve célszerű felhordani, majd 6-8 mm-es fogazott lappal áthúzva lehet kialakítani az ideális, 4 mm-es rétegvastagságot. A fogazott lapot ferdén tartva szabályozható a ragasztó massza egységes vastagsága.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo