Ecsetek és hengerek használata a különböző munkákhoz

2016.10.25.

A festéshez is (mint minden máshoz) jó minőségű szerszámok szükségesek. Az ecsetek és teddyhengerek kiválasztásánál több szempontot kell figyelembe vennünk: pl. hogy milyen és mekkora felületre dolgozunk, milyen anyaggal dolgozunk, hányszor szeretnénk használni az ecsetet vagy hengert.

 

Falfestés:  a falfestéshez való hengerek 18, 20, 23, 25 cm szélesek. Falfestésnél elsődleges szempont hogy milyen festékkel festünk. Fontos még, hogy a festendő felület mennyire sima, mivel a sima felületen rövidebb szálhosszúságú hengerrel kell dolgoznunk, durvább felületen pedig hosszabb szálhosszúságú hengerrel fessünk. A nagyobb méretű és hosszabb szálhosszúságú festőhenger haladósabb, hiszen több  festéket vesz fel és durvább felületen is jó fedést biztosít.

Általános használatra ajánljuk a 100 % poliacrilnitril, normál teddyhengert, amely 200 és 250 mm-es méretben kapható nyéllel együtt. Ezt a hengert főleg egyszeri festésre ajánljuk, mivel nehezen kimosható és az ára miatt nem is érdemes ezzel foglalkozni.

Festőknek és többszöri felhasználásra alkalmas festőhenger a Mester teddyhenger, amely anyagát tekintve gyapjú vagy cérna. Ezek többször felhasználhatóak, jól moshatóak. Jól teríti a festéket, jó fedést biztosít.

Egyrétegű, előre színezett falfestékhez rövid szőrű, mikroszálas festőhenger javasolt, mivel ehhez a típusú festékhez nem kell nagy festékfelvételű henger, hiszen ez a festék egy rétegben is jól takar.

A kisebb felületekhez, javításokhoz, illetve a nehezen hozzáférhető helyekhez javasolt az ecset használata, amelyből szintén a felületnek megfelelő szélességet vagy vastagságot kell választanunk.

Fémfesték, fafesték: mindkét festékfajta esetében használhatunk  egyszerűbb, egyszer használatos ecsetet, illetve drágább, kimosható ecsetet, amelynek vastagságát a felület méretéhez képest kell megválasztani. A Schuller Eh’klar által forgalmazott „allround” ecsetek 100%-os szintetikus keverékből állnak. Ezek az ecsetek mind a vízbázisú, mind pedig az oldószerbázisú festékekhez, lakkokhoz, lazúrokhoz megfelelnek. Formatartó, jó festékfelvevő és leadó képességgel bírnak. Kifejezetten vizes lazúrokhoz ajánljuk még a Polimix ecsetet.

Ezeket a típusú festékeket festőhengerrel is felhordhatjuk. Azonban itt figyelni kell, hogy oldószeres vagy vízbázisú festékhez akarjuk-e használni, mivel az oldószer tönkre teheti a nem arra alkalmas hengert. Használhatunk szivacs vagy velúr hengert a jobb fedés miatt.

A festőhengerekhez szükség van még nyélre, illetve megfelelő méretű lehúzórácsra, amellyel könnyedén eltávolíthatjuk a hengerben lévő felesleges festéket. Ha kisebb méretű festőhengerrel dolgozunk készletben is megvásárolhatjuk a festéshez szükséges kellékeket: henger+nyél+lakkozó tálca.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo