Esztrichezés

2019.04.30.

Ahhoz, hogy időtálló aljzatot tudjunk kialakítani fontos, hogy a burkolat alatt milyen rétegrendet alakítunk ki, figyelve arra, hogy a padló milyen terhelésnek van kitéve, van-e padlófűtés stb. Az alap teherhordó réteg – azaz az esztrich – ezért a korszerű padlószerkezetek meghatározó eleme.

 Az esztrich rétegnek szilárdnak, kopásállónak és tömörnek kell lennie, amely egyenes és sík felületet ad, amely elosztja a padlót érő terhelést, jó hővezető, amely a padlófűtéshez elengedhetetlen, nem éghető. Burkolható, de önálló kopórétegként is használható. 

Az esztrich beton kül- és beltérben egyaránt alkalmazható, épülettípustól függetlenül bármilyen burkolat alapja lehet. Keverése és terítse szakértelmet igényel, viszont az aljzatbetonhoz képest magasabb minőségű és esztétikai felületet érhetünk el vele.

Az esztrich beton repedezésének elkerülése érdekében térháló használata ajánlatos. A hagyományos vas térháló helyett ajánlott használni a Vertex G120-as üvegszövet hálót, amelyet kifejezetten az esztrich betonba terveztek. A Vertex hálók 60 %-kal jobb teljesítményt nyújtanak a repedések ellen, mint a fémrácsok. A háló kezelése, vágása, tárolása, alkalmazása egyszerűbb, mint a fémrácsoké. 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo