Fémkerítések festése házilag

2021.07.06.

A fémkerítések ugyan tartósak, ám mégis időről időre szükséges a karbantartásuk. Ehhez adunk néhány jó tanácsot.

A fémkerítések festésénél figyelembe kell venni, hogy horganyzott vagy vasfém kerítésünk van-e, mivel nem biztos, hogy minden festék megfelelő a két féle fémre. A festéshez szükséges anyagok:

  1. első lépés minden esetben a felület alapos megtisztítása a pergő festékrétegtől, portól, rozsdától és zsíros részektől. Ehhez alkalmazhatunk drótkefét, csiszolópapírt vagy korongot. A rozsda eltávolítására használhatunk RO75 rozsdaoldót, a festék eltávolítására pedig a Supralux festéklemaró zselét.  A zsíros részek eltávolítására pedig mosogatószeres vizet használjunk. 
  2. második lépésként hordjunk fel korrózió gátló alapozót. Ebben az esetben is többféle termék közül választhatunk: Cellkolor,  Decora Fexy, Tiszakor, Trinát aqua és Trinát korróziógátló alapozók.
  3. a harmadik lépés a végső felületképzés. Ám mielőtt nekiállunk a festésnek kicsit csiszoljuk meg a felületet, mivel így még jobban tapad majd a festékünk. Amikor kiválasztottuk a megfelelő színt és struktúrát, két rétegben hordjuk fel a felületre. A fémfestékek igen széles  palettája fellelhető üzletünkben: Cellkolor Selyem és Magasfényű zománc, Poli-Farbe kerítésfesték, Hammerite fényes és kalapácslakk, Trinát matt, fényes és kalapács, Supralux orkán.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo