Festés előtt…

2016.11.21.

Előző cikkünkhöz kapcsolódva, nézzük hogyan készítsük elő a felületet festés előtt, hogy ne legyen csalódás a végeredmény és ne kelljen elölről elkezdeni a festést.

 

Gondoljuk át, hogy mire lesz szükségünk és vásároljuk meg a megfelelő szerszámokat, anyagokat, hogy ne kelljen munka közben elrohangálnunk különböző dolgokért. 

A nagyobb takarítást és festékvakargatást megelőzendő mindent takarjunk le takarófóliával és/vagy hullámpapírral.

A festés megkezdése előtt meg kell vizsgálni a festendő falfelületet: málik-e valahol a festék, ha megkopogtatjuk a falat és tompa hangot hallunk, biztosan laza a vakolat vagy az előző festékrétegek, amelyeket el kell távolítani. Ennek lekaparásához használjunk spaklit. Ha kaparással nem megy, áztassuk le a felesleges festéket a falról.

Ha a falfelület megszáradt az esetleges repedéseket, egyenetlenségeket ki kell egyenlíteni. Ezt gletteléssel tehetjük meg. Ehhez használhatunk kész glettet is (Poli Farbe Platinum finomglett) vagy por formában kapható glettanyagot, amelyet magunknak kell a megfelelő arányban vízzel kikeverni (Rigips Rimano termékek vagy Széria glettek). A repedés, egyenetlenség nagyságától függően különböző vastagságban felhordható glettek közül választhatunk. A glettelés után következi a csiszolás, amelyet különböző durvaságú csiszolópapírral vagy csiszolóvászonnal végezhetünk.

A festendő felületnek tisztának, száraznak por- és szennyeződésmentesnek kell lennie. Ezért ha készen vagyunk a gletteléssel alaposan ki kell szárítani a falakat és jól össze kell takarítani, hogy csiszolásból lehullott finom szállópor ne ragadjon bele a frissen festett falba.

Jöhet a festés előtti alapozás, amely megerősíti és szilárdítja az alapfelületet és a fedőréteg jó tapadását is biztosítja. (pl. Basa Colors diszperziós mélyalapozó, Decora mélyalapozó, Poli Farbe mélyalapozó szilikát és diszperziós festés alapozására is).

Következhet a festés. A festékek és a különböző festékekhez alkalmazandó szerszámok típusait  már az előző cikkeinkben kifejtettük. A választék igen nagy festékekből, mind típus, mind pedig színek szempontjából. 

Pontosabb felvilágosítást a festékboltban kaphatunk, ha valamilyen speciális problémánk van a fallal vagy csak egyszerűen elakadtunk a festést illetően.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo