Milyen felületekre a legjobb? Felület előkészítés Legfontosabb tulajdonságok Jellemzők


1201 Budapest, Baross u. 84.
H-P: 6.30-17, Sz: 7-13
1152 Budapest, Rákos út 19.
H-P: 7-17, Sz: 7-12


Forgalmazott termékeink

Héra folttakaró belső falfesték

KATEGÓRIA: BELTÉRI FALFESTÉKEK


 

Jellemzők:Segít elfedni a korom, nikotin, és beázási foltokat. Beltéri falfelületek, mészvakolat, beton festésére szolgáló termék, amely kitűnően szigeteli (izolálja) a beázásból származó foltokat, a dohányfüstös falfelületeket. Meggátolja a nikotinfoltok, a beázásokból, rozsdásodásból eredő foltok kiújulását.

 

Alkalmazási terület: zsír, olaj vagy vízfoltos vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek alapozó festésére. Különösen alkalmas tűzeset utáni kormos falak felújítására.

 

Tulajdonságok: elszigeteli a szennyezett felületet, a foltok nem jutnak a készre festett falfelületre

 

Az alapfelület előkészítése: A festendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű, megfelelően alapozott. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Régi, korom, zsír, víz vagy olajfoltos, már festett felületek: portalanítsuk a felületet, majd a felület szívóképességének megfelelően max. 5% hígítással alapozzunk Héra folttakaró belső falfestékkel. Az alapozás száradása után kell a Héra folttakaró falfestéket hígítatlanul felhordani. Ez alapozó rétegként funkcionál, át kell festeni a végső megjelenést biztosító diszperziós falfestékkel, Héra belső falfestékkel vagy Héra Prémium fehér vagy színes festékkel.

 

A feldolgozás hőmérséklete: ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Hígítás, anyagelőkészítés: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Héra folttakaró belső falfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba.

 

Anyagszükséglet: egy rétegben: 0,12-0,14 l / m² , két rétegben: 0,24 – 0,28l / m²

 

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

 

 

 

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel

 

 

 

Színezhetőség: nem színezhető

 

 

 

Száradási idő, átvonhatóság: a száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettól. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva festhető át.

 

 

 

Tárolás: +5 és +30 °C közötti fedett raktárban ke3ll tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

 

 

Tanácsok: a gipszkarton lapra történő felhordáskor az alapfelület nedvességre különösen érzékeny. Ez túlzott festék hígítás esetén hólyagosodást és lepattogzást okozhat. A gyors száradás érdekében javasoljuk, hogy gondoskodjon a kielégítő szellőzésről és hőmérsékletről. A szennyeződés mértékétől függően akár 2-én több réteg felfestése is szükség lehet. A Héra  folttakaró festék nem fedőfesték, ezért minden esetben át kell festeni egy befejező réteggel.

 

 

Legfontosabb tulajdonságok

Hígithatóság: Vízzel, max. 10 %-ban.
Kiadósság: 9 m2/liter
Kiszerelések: 2l; 4l
Javasolt rétegszám: 2 réteg
Száradási idő: 2 óra
Átfesthetőségi idő: 2 óra

 

 

 

 

 

 

 

Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Héra prémium matt belső falfesték mojito 2,5 l

5.020 Ft / db

Héra belső falfesték 15 l

5.950 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

Kerti bútor raklapból

Lassan közeledik a tavasz, a kerti szezon, úgyhogy ideje elkezdeni a felkészülést! Készítsünk raklapbútort.

2017.03.02.

BŐVEBBEN

Dulux és Sadolin termékek akciója

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítottuk akciónkat AUGUSZTUS 31-ig.

2017.07.03.

BŐVEBBEN

Akciós Sadolin és Dulux termékek!

Üzletünk az Akzo Nobel Zrt-vel karöltve akciót hirdet.
Az akció két termékkategóriára vonatkozik:

2017.06.02.

BŐVEBBEN