Héra penészgátló lemosó 1 l

Héra penészgátló lemosó 1 l

1,600 Ft / Db

Darab

 

Alkalmazási terület: penészgombával vagy algával fertőzött vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületekről, szaniterekről és fugáikról a penész- és algatelepek eltávolításához.

 

Tulajdonságok: azonnal ható penész- és algaölő tulajdonságú. PT2 boicid termék. Forgalmazási engedély száma a termék címkéjén.

 

Az alapfelület előkészítése: a kezelendő felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket le kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

 

Penésszel fertőzött felületek: a felületet Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni, majd száradás után a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani. A megfelelő védelem eléréséhez ezután min. 2 rétegben és összesen 25 ml / m² mennyiségben kell a Héra penészgátló belső falfestéket felhordani.

 

Algával fertőzött kültéri felületek: a felületet Héra penészgátló lemosóoldattal kell kezelni, majd száradás után a penésztelepeket nedves tisztítással (pl. megfelelő mosó berendezéssel, lekeféléssel vagy lekaparással) el kell távolítani. A további algásodás megelőzése érdekében célszerű a homlokzatfelületet Modakril szilikon homlokzatfestékkel átfesteni.

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete: ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Hígítás, anyagelőkészítés: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Héra Penészgátló lemosó oldat felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. A megfelelő hatás elérése miatt hígítani nem szabad.

 

Anyagszükséglet: egy rétegben: 0,10 – 0,12 l / m²

 

az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és annak szívóképességétől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

 

Felhordás módja: ecsettel, hengerrel. Alga- és penészölő adalék tartalma miatt nem szórható.

 

Száradási idő, átvonhatóság: a száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °c levegő. és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva festhető át.

 

Kiszerelések: 1 l műanyag flakonban.

 

Tárolás: a terméket +5 és +30 °c közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

Tanácsok, tudnivalók: a már penésszel fertőzött felületek megtisztítása fokozott figyelmet igényel: a penészfoltokat a spórák szétszóródásának elkerülése miatt minden esetben nedvesen távolítsuk el, a falfelület pórusaiban lévő spóra maradványok elpusztításához pedig használjunk Héra Penészgátló lemosó oldatot. A falpenészt okozó spórák a levegőben mindig jelen vannak. A penészfoltok kialakulásához három tényező együttes jelenléte szükséges: szerves tápanyag a gombák növekedéséhez, megfelelő hőmérséklet és víz. Általános szabály, hogy ha a falfelület hőmérséklete +3 °C-kal alacsonyabb a légtér hőmérsékletétől, akkor a falon megjelenik a páralecsapódás, és ezzel együtt a penésztelepek kialakulásának lehetősége is. Tehát a lakótereink túlfűtése, a megfelelő szellőztetés elhagyása – nem megfelelő hőszigetelésű falfelületek mellett -  szinte biztosan penészedéshez vezet.

 

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo