Hogyan válasszuk ki a megfelelő falszínt?

2017.01.31.

Még csak január van, úgyhogy ha idén tavasszal festésre adnánk a fejünket, ideje elkezdeni tervezgetni. A tervezés nagyon fontos fázisa a festésnek, hiszen a felkent színt fogjuk az elkövetkezendő években nézni és ez fogja az otthon töltött időnk hangulatát is meghatározni, úgyhogy érdemes jól átgondolni, hogy milyen színre fessük a falakat.

1.      

      Inspiráció

Kezdjünk el lakberendezési magazinokat és portálokat nézegetni. Esetleg a nekünk tetsző képeket elmenteni, kivágni és gyűjteni. Az összegyűjtött képekből pedig már nagyjából le tudjuk szűrni, hogy milyen színek árnyalatok, hangulatok tetszenek.

 

2.       Fényviszonyok a szobában

Vegyük figyelembe, hogy az adott szobát a nap mely szakában használjuk leginkább. Ha nappal használjuk, milyen tájolású a szoba, mennyi  és milyen irányú természetes fény jön be az ablakon. Az északi fekvésű szobákban pl. érdemes melegebb árnyalatokat használni (sárgás, pirosas árnyalatokat). Déli fekvésű szobába sok napfény jut, így itt próbálkozhatunk hidegebb színekkel is. Ha az adott szobát inkább este, villanyfénynél használjuk, érdemes a kiválasztott színt ilyen megvilágításban megnézni


            A meglévő bútorok

Ha nem teljesen új lakásról és új bútorozásról van szó, figyelembe kell vennünk, hogy milyen színűek a már meglévő bútoraink, függönyeink, burkolatunk. Ugyanis, ha valamilyen karakteres, meghatározó színű bútorunk van, nem választhatunk hozzá bármilyen színt. A semleges színű bútoroknál azonban nyugodtan választhatunk valamilyen erősebb színt, amellyel még ki is tudjuk emelni az adott bútort.  


 

      Ha megvan a SZÍN…

Manapság megvan a lehetőség arra is, hogy előre megnézzük, milyen lesz a szobánk a megálmodott színnel. Ugyanis több festékgyártó (pl. Dulux) honlapjára is feltölthető a szobánk, amely virtuálisan bármilyen színre színezhető. Sőt telefonos applikáció segítségével végig is pásztázhatjuk a szobát, így biztosan nem ér minket meglepetés, ha már felkerül a szín a falra.

 

Amikor úgy érezzük, hogy megtaláltuk az „igazit” elmegyünk a festékboltba (a szoba pontos méreteivel) és ott a színskálából kiválasztjuk azt a színt, ami a legközelebb áll az elképzelésünkhöz. Ezt megtehetjük úgy is, hogy előre kevert festékekből választunk: Dulux Nagyvilág színei, Dulux EasyCare vagy a Poli-Farbe Platinum színei és nem utolsó sorban a Héra Prémium falfesték. Illetve ha ezek közül egyik sem megfelelő választhatunk színkártya színpalettájából is, amely ezernyi lehetőséget rejt. A festékboltban 10 perc alatt kikeverik a nekünk tetsző színt és ugyanitt megvásárolhatjuk a festéshez szükséges további kellékeket is.FONTOS!!! Érdemes az általunk választott színekből kis mennyiségű SZÍNMINTÁT kevertetni. Ezt kenjük fel a falra, akár a szoba több pontján is, hiszen a szoba minden pontján más és más árnyalatot mutathat az adott szín. Várjuk meg míg megszárad és ha még így is tetszik, akkor érdemes csak a teljes mennyiséget kikevertetni.

 

A jól átgondolt tervezéssel és a fent  leírt alapelvek figyelembe vételével biztosan sikerül a hozzánk és a lakásunkhoz illő színeket kiválasztani.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo