Homlokzati hőszigetelő rendszer

2016.09.23.

A ház külső „héja” a hőszigetelés és a vakolat. A mai elvárásoknak és szabályoknak megfelelően már nem mindegy milyen vastagságú és minőségű „héjjal ” burkoljuk házunkat. A hőszigetelés előnyeit bőrünkön és pénztárcánkon is érezhetjük, hiszen nemcsak csökken a fűtés illetve a hűtés számlánk, hanem a hőérzet is sokkal jobb egy szigetelt házban, ahol télen nem áthűlt, jéghideg falak között kell tölteni a hideg estéket, nyáron pedig sokkal kellemesebb egy hűvös házba hazatérni. Nem utolsó sorban pedig házunk értéke is nő a megfelelő hőszigetelés által.

 

 

 

Az alábbi táblázatban jól látszik – számszerűsítve is – hogy mennyit jelent egy szigetelt falazat:

 

Hőszigetelés javulása a szigetelés mértéke szerint téglára nézve:

 

EPS 80 Expandált polisztirol lap: pihentetett polisztirol keményhab, amelynél a gyártást követő pihentetés miatt zsugorodás nem lép fel.  Ez a lakosság körében legelterjedtebb hőszigetelő lemez, amelynek ára a legkedvezőbb a homlokzati hőszigetelő anyagok között.

 

Hőszigetelő rendszer elemei:

 

-          Hőszigetelő lap ragasztó és hálózó (pl. Weber EPS, Murexin Energy top) kb. 3 kg/m2

 

-          EPS80 hőszigetelő lap (Poli Farbe EPS 80, Austrotherm EPS80)

 

-          Műanyag dűbel, a lapok rögzítéséhez kb. 6 db/m2

 

-          Hőszigetelő lap ragasztó és hálózó a poliészter háló beágyazásához (Weber EPS, Murexin Energy top) kb. 3 kg/m2

 

-          Poliészter háló a repedések megakadályozására 1,1 m2/m2

 

-          Vakolatalapozó (Poli-Farbe Policolor vakolatalapozó, Weber vakolatalpozó) kb. 0,2 l/m2

 

-          Vékonyvakolat, amely többféle struktúrában, többféle minőségben (szilikát, szilikon, diszperziós) és ezernyi színben kapható. Választható belőle gyárilag előkevert vakolat illetve a különböző színkártyák színválasztékából helyben is ki tudjuk keverni a választott vakolatot.

 

-          A rendszer elemei még a hálós műanyag élvédő, amelyet a ház sarkaira beágyazva védik a ház éleit, illetve a lábazati indító profil, amelyet a hőszigetelő lap vastagságához képest kell megválasztani és a lábazat és a homlokzati hőszigetelés közé kell beilleszteni. (1,5 mm-es vakolat kb. 2,5 kg/m2, 2 mm-es vakolat kb. 3 kg/m2).

 

A fenti hőszigetelő rendszer a legjobban elterjedt, legnépszerűbb házszigetelés ma Magyarországon. Ezen túl a gyártók fejlesztéseinek hatására egyre jobb hőszigetelő képességű polisztirol lemezek kerülnek a piacra. Ilyenek pl. az Austrotherm grafitos, ill. grafit reflex hőszigetelő lemezei.

 

A fenti termékekből állandó készletet tartunk üzletünkben ill. nagyobb mennyiség rendelése esetén egyedi árajánlatot készítünk, ill. házhozszállítást is vállalunk.

 

Októberben hőszigetelő rendszer akciót hirdetünk!

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo