Hőszigetelés polisztirollal

2019.10.07.

A hőszigetelés általános értelemben két eltérő hőmérsékletű tér (például a kültér és az épületbelső) között fellépő hőátadás gátlása, jellemzően nagy hőellenállással rendelkező szerkezettel.

A mai energetikai és környezetvédelmi követelményeknek megfelelve, ill. nem utolsó sorban pénztárcánkat kímélendő érdemes házunkat megfelelő szigeteléssel ellátni.

Nézzük, milyen új „köntöst” adjunk házunkra?!

Hazánkban a legelterjedtebb szigetelés típusok az expandált polisztirol, azaz az EPS valamint a kőzetgyapot szigetelés. Valamint elterjedt a grafittal kever expandált polisztirol is, a még jobb tulajdonságai miatt.

A hőszigetelés megtervezésénél figyelembe kell venni a falazat minőségét, hőszigetelő képességét. Kérdés, hogy régi vagy új falazatról van-e szó valamint fontos szempont – főleg egy utólagos szigetelés megtervezésekor - hogy ne csak a falakat szigeteljük, hanem a födémet is, hiszen hiába csinálunk szuper szigetelést a falra, ha a meleg fölfele kiszökik. Nézzük meg, hogy a meglévő falazat milyen vastag, milyen anyagból készült és annak milyen hőátbocsátási tényezője van.

Az expandált polisztirol gyártása során az anyag celláiba zárják be a levegőt. Ez a legolcsóbb homlokzati hőszigetelő anyag. A kőzetgyapot és az üveggyapot a rostokon megkötött levegővel hőszigetel. Ez utóbbi szálas hőszigetelő anyagok légáteresztő képessége igen jó, magasan a legjobb hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságuk, és nem utolsósorban a kiváló tűzállóság.

Hőszigetelés tervezésénél, nézzük meg a szigetelő anyag páradiffúziós ellenállását, vízfelvevő képességét, nyomószilárdságát, tűzállóságát, időtállóságát, egészségbarátságát. 

Cégünk a Poli-Farbe Kft., Bachl, Baumit és  Weber hőszigetelő termékeit forgalmazza.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo