Kamatmentes hitel energetikai felújításhoz

2016.06.22.

Új hitelprogramot indít a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB), melynek keretében kamatmentes hitelt kínálnak a lakások és családi házak energetikai felújításához.

 

Az MFB tájékoztatása szerint a hitelt mind magánszemélyek, mind pedig társasházak és lakásszövetkezetek is kérhetik, a családi házak energetikai felújítására maximum 10 millió, a társasházaknál pedig lakásonként maximum 7 millió forintot ad a bank.

Fókuszban az energiahatékonyság

A hitel igényelhető többek között épületek hőszigetelésére, a fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy akár napkollektoros rendszerek telepítésére is.

Ami pedig a kondíciókat illeti: minimum 10 százalékos önrész mellett, nulla százalékos kamattal, legfeljebb 20 éves futamidőre lesz elérhető a kölcsön az MFB Pontok hálózatán keresztül – országszerte több száz pénzintézeti fiókban. Az MFB hangsúlyozta, hogy Magyarországon korábban még nem példa ilyen kedvező lehetőségre a lakóházak energetikai korszerűsítésére vonatkozóan.

Uniós forrásokból

A közleményből kiderül, hogy a 115 milliárd forintból mintegy 105,2 milliárd forint az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP-8) visszatérítendő pénzügyi forrás terhére, 9,41 milliárd forint pedig a Versenyképesség Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5) visszatérítendő pénzügyi forrás terhére számolható el. A hitelprogram azonban további 20 milliárd forinttal bővíthető, amit – a VEKOP uniós forrás kimerülése esetén – az MFB saját forrásból, állami kamattámogatással biztosít.

Potenciál a vidéki „kockaházakban”

A pénzintézet szerint a hitelprogram azon házak esetében jelent különösen nagy energia-megtakarítási potenciált, melyek az 1960-as években, vidéken épültek. Az úgynevezett kockaházak 60 százaléka ugyanis azóta nem esett át energetikai korszerűsítésen, így ezekben a legmagasabbak a rezsiköltségek.

- 2016-06-14

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo