Kerítésfestés… mihez, mit?

2017.06.16.

A kerítések, legyenek azok fémből vagy fából készültek, állandóan ki vannak téve az időjárás szélsőséges hatásainak. A felületeik védő bevonatának felújítását célszerű nyáron elvégezni, amivel megakadályozható az állapotuk további károsodása.


Fém és vaskerítés


Hardlux: Magas minőségű, alkidgyanta alapú, korróziógátló pigmenteket, adalékanyagokat tartalmazó zománcfesték. Fontosabb jellemzői: fényes, kiváló hosszantartó korróziógátló hatás, nagyon jó mechanikus tulajdonságok, kiválóan ellenáll víznek, sósködnek, olajálló, nem szükséges alapozni, gátolja a rozsda fejlődését! Rozsdagátló, alapozó és fedőfesték egy termékben!

 

Hammerite: A Hammerite speciális összetétele megakadályozza a már meglévő, jól tapadó rozsda elterjedését és korrózigátló pigmentjei különlegesen tartós védelmet biztosítanak a festett felületnek. A legtöbb fémfestéktől eltérően, a Hammerite használatakor nincs szükség alapozóra, közbenső rétegre, hígításra, elég már 2 réteg felvitele és 8 évig nincs szükség további védelemre.

 

Zománc festék, alapozó: a fent említett festékek nagy előnye, hogy nem kell alapozni, gyakorlatilag a rozsdára rákenhető festékek. Ha azonban a zománcfestéket választjuk (Pl. Trinát, Cellkolor, Orkán) akkor szükség van a felület alapos előkészítésére. A lemálló részeket el kell távolítani, majd zsírtalanítani, csiszolni és alapozni és csak ezután vihető fel a fedőréteg. 

 

Horganyzott kerítés


Adhezor: akrilátműgyanta alapú, színező, töltő és korróziógátló pigmenteket is tartalmazó, gyorsan száradó selyemfényű festék. Alkalmazási terület: elsősorban alumínium-, horgany- és horganyzott felületek festésére használható, de előnyösen alkalmazható acél- és rézfelületek bevonására is. Alkalmazható alapozó festékként, de több rétegben felhordva önmagában is kielégítő védelmet biztosít.

 

Fa kerítés


Lazúrok: a fakerítések kezelése elengedhetetlen. A nyers fát és a már korábban kezelt fát más-más módon kell előkészíteni a lazúrozásra. A felületnek mindig tisztának, zsír- és pormentesnek kell lennie. A megfelelő kártevő és UV védelmet a különböző alapozókkal érhetjük el. Minden típusú lazúrnak megvan a megfelelő alapozója, ill. már kaphatók kettő az egyben (alapozó és fedő) valamint három az egyben (favédő, alapozó és fedő) festékek is, amelyek jelentősen megkönnyítik a munkát.

 

Nagyon széles a választék lazúrok területén: Sadolin, Lazurán, Boróka különböző minőségű festékei.

 
Fa és fém kerítés


Sok esetben a fa és a fém együtt van jelen egy kerítésben. Ebben az esetben a Poli-Farbe újdonsága a Kerítésfesték ajánlható, amely egy alapozó és zománcfesték egyben. Alkidbázisú, korróziógátló pigmentet is tartalmazó, magas fedőképességű, az időjárásnak ellenálló selyemfényű oldószeres festék. Korróziógátló pigment tartalmának köszönhetően vasra és acélra közvetlenül is felhordható.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo