Kerti bútor raklapból

2017.03.02.

Lassan közeledik a tavasz, a kerti szezon, úgyhogy ideje elkezdeni a felkészülést! Készítsünk raklapbútort.

 

Napjainkban nagyon népszerű otthon, saját kezűleg raklapból bútort, használati tárgyakat készíteni.  A raklapok viszonylag olcsón beszerezhetők és árukhoz képest igen sok faanyagot tartalmaznak. Többféle raklap is fellelhető, de bútorkészítésre talán a legalkalmasabb az egyutas raklap, amely kisebb-nagyobb átalakítás után  bútorként születhet újjá. Ezeket a raklapokat vághatjuk méretre vagy használhatjuk eredeti formájában  vagy alkotóelemeire is bonthatjuk, hogy némi felületi kezelés után újat alkossunk belőle.

 

Az elkészítés menetét és technikáját a bútor fajtája határozza meg. Ezekhez megfelelő útmutatót rengeteget lehet találni az interneten illetve kisfilmeket a youtubon.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 Én inkább a felület kezelésére térnék ki, mivel ezen raklapok mind kezeletlen fenyőből vagy nyárfából készülnek.


A faanyag felületét minden esetben csiszolással kell kiegyenlíteni. Érdemes erre a célra beszerezni egy csiszoló gépet, hiszen nagyobb felületet kézzel átcsiszolni igen csak fáradtságos munka. A géppel mindig szálirányba dolgozzunk, egyre finomabb csiszolót használva.

 

A már simára csiszolt és portalanított felületet kezeljük le, hogy minél tovább szép maradhasson az új bútorunk.

 

Ezeket a kezeletlen felületeket mindenképpen favédő alapozóval kell először kezelni. Ehhez használhatjuk a Poli-Farbe, Sadolin vagy Lazurán vizes vagy oldószeres alapozóját. A felületet bármilyen színnel festhetjük, hiszen a lazúrfestékek színpalettája igen széles. Ehhez használhatunk szintén vizes vagy oldószeres bázisú, vékony vagy vastag lazúrfestéket, a fent említett gyártóktól.

 

Különösen ajánlott erre a célra a Sadolin Superdec festéke, amely egy vízbázisú, kül- és beltérben egyaránt használható festék, amely rugalmas bevonatot képez a felületen. Nagyon jó víztaszító hatású, tartós bevonat a bútoron.

 

Használhatunk még ezen kívül zománcfestéket is, amely más megjelenést kölcsönöz bútorunknak. Itt is választhatunk a Poli-Farbe illetve a Trilak festékei közül selyem- illetve magasfényű festékek közül. Ezen festékek alá is kell az alapozás, amely a saját alapozófestékükkel történik.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo