Lazurán prémium kül- és beltéri magasfényű lakk

Lazurán prémium kül- és beltéri magasfényű lakk

21,380 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terült: Natúr parketta, illetve fafelületek lakkozására ajánljuk. Ezen kívül már előzőleg lakkozott, felújítandó hajópadló, parketta- és fafelület, valamint egyéb beltéri fafelületek dekoratív bevonásához (fenyő és keményfa fajták) alkalmazható. Laminált padlóra és felületkezelt új szalagparkettára használata nem javasolt.

Tulajdonságok: Uretán-alkidgyanta kötőanyagú. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszereknek ellenáll. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Külső megjelenés: Átlátszó, magasfényű vagy selyemfényű. Egyenletes, esztétikus felületű.

Alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése: A lakkozandó felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvesség tartalmú faanyag lehet.

Új falfelületek előkészítése: A parkettát fel kell csiszolni, a lakkozandó felületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval. A Lazurán Prémium lakkot 2-3 rétegben kell felhordani, a rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

Puhafa-felületek előkészítése: A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Prémium lakkal. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval.

Keményfa-felületek előkészítése: A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült parketta és fafelületek csiszolása és portalanítása után alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval, majd vonjuk át a felületet a Lazurán parkettlakkal.

Egzóta fafelületek előkészítése: Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést.  A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be. Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hómérséklete: Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Hígítás, anyagelőkészítés: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Prémium lakk felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Anyagszükséglet:

Egy rétegben: 0,1 l / m²

Általában a szükséges rétegszám 2-3 réteg. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

Felhordás módja: Ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással, rozsdamentes acél simítóval.

Száradási idő: A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, és felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz. A magasfényű változat felhordást követően 8 óra múlva, a selyemfényű 4 óra múlva átvonható. A réteg teljes átszáradása, használatba vehetősége 48 óra múlva következik bel.

Kiszerelések: 0,75 l, 5 l

Tárolás: A terméket +5 és +30 °C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Tanácsok, speciális tudnivalók: Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lakk a felhasználás során egynetlen fényű felületet képez. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A csiszolás után gondosan portalanítsunk, védjük meg a frissen lakkozott felületet a szálló portól.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo