Milyen felületekre a legjobb? Felület előkészítés Legfontosabb tulajdonságok Jellemzők


1201 Budapest, Baross u. 84.
283-4602, info@total-epker.hu
Nyitvatartás: H-P: 6.30-17.00
Szombat: 7.00-13.00


Forgalmazott termékeink

17.130 Ft / DB

Lazurán prémium kül- és beltéri magasfényű lakk 5 l

Gyártó: Trilak Festekgyarto Kft

KATEGÓRIA: PARKETTALAKKOK


 

Alkalmazási terült: Natúr parketta, illetve fafelületek lakkozására ajánljuk. Ezen kívül már előzőleg lakkozott, felújítandó hajópadló, parketta- és fafelület, valamint egyéb beltéri fafelületek dekoratív bevonásához (fenyő és keményfa fajták) alkalmazható. Laminált padlóra és felületkezelt új szalagparkettára használata nem javasolt.

Tulajdonságok: Uretán-alkidgyanta kötőanyagú. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszereknek ellenáll. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Külső megjelenés: Átlátszó, magasfényű vagy selyemfényű. Egyenletes, esztétikus felületű.

Alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése: A lakkozandó felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvesség tartalmú faanyag lehet.

Új falfelületek előkészítése: A parkettát fel kell csiszolni, a lakkozandó felületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval. A Lazurán Prémium lakkot 2-3 rétegben kell felhordani, a rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

Puhafa-felületek előkészítése: A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Prémium lakkal. A felület színváltozásának elkerülése érdekében alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval.

Keményfa-felületek előkészítése: A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült parketta és fafelületek csiszolása és portalanítása után alapozzunk Lazurán Lakk alapozóval, majd vonjuk át a felületet a Lazurán parkettlakkal.

Egzóta fafelületek előkészítése: Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést.  A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be. Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

A feldolgozás hómérséklete: Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

Hígítás, anyagelőkészítés: A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán Prémium lakk felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Anyagszükséglet:

Egy rétegben: 0,1 l / m²

Általában a szükséges rétegszám 2-3 réteg. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.

Felhordás módja: Ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással, rozsdamentes acél simítóval.

Száradási idő: A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, és felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz. A magasfényű változat felhordást követően 8 óra múlva, a selyemfényű 4 óra múlva átvonható. A réteg teljes átszáradása, használatba vehetősége 48 óra múlva következik bel.

Kiszerelések: 0,75 l, 5 l

Tárolás: A terméket +5 és +30 °C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

Tanácsok, speciális tudnivalók: Festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lakk a felhasználás során egynetlen fényű felületet képez. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A csiszolás után gondosan portalanítsunk, védjük meg a frissen lakkozott felületet a szálló portól.


Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Lazurán univerzális faanyagvédőszer 0,75 l

2.710 Ft / db

Lazurán favédő lazúr 3in1 mogyoró 0,75 l

2.660 Ft / db

Lazurán parkettlakk hígító kétkomponensű parkettlakkhoz 1 l

1.790 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

Penészes falak

A hideg idő beálltával könnyebben kialakulnak a penészfoltos területek a lakásban. A penész kialakulhat a rossz szigetelésből fakadóan, a...

2018.01.22.

BŐVEBBEN

Az ősz színei a lakásban

Az ősz beköszöntével a természet sokszínű ruhát ölt. Nézzük, milyen hatással vannak ránk az ősz színei, ha otthonunkban ezekkel a...

2015.10.21.

BŐVEBBEN

DIY karácsonyi díszek polisztirolból

Már csak egy hónap van Karácsonyig, úgyhogy mi is elkezdtük a készülődést. Olyan anyagokkal dolgoztunk, amiket a boltban találtunk. Úgyhogy...

2016.11.25.

BŐVEBBEN

Új színek a Platinumnál

Tavasz van, most már hivatalosan is! Kezdődhet a lakásfelújítás, festés, tapétázás: kezdődhet a tavaszi megújulás. Előző cikkünkben...

2017.03.10.

BŐVEBBEN