Lazúrozás

2012.09.30.

Hogyan érhető el, hogy otthonunk fafelületei tartósan szépek maradjanak?Vastaglazúrozás

A régi, lakkozott vagy már festett felületről a bevonatot csiszolással vagy festéklemaró anyaggal tökéletesen el kell távolítani (a csupasz fafelületig). Majd a maratóanyag maradéktalan eltávolítása után az új fafelületeket csiszolópapírral csiszoljuk át és portalanítsuk poroló ecsettel. A kültéri fafelületeket célszerű a gombák és rovarok miatt Lazurán univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán oldószermentes faanyagvédőszerrel kezelni. A faanyagvédőszert ecsettel lehet felhordani egy- két rétegben. A beltéri fafelületeket a faanyagvédőszer helyett Lazurán Félolajjal vagy Lazurán Lenolajkencével kezelhetjük. Ezek után a megszáradt felületet enyhén meg kell csiszolni majd portalanítani egy száraz ruhával. A portalanított fafelületen Progold lazúrozó puhaszőrű lapos ecsettel elkezdődhet a lazúr festék felhordása. Ha nem portalanítjuk a felületet, akkor a lazúr nem tud megfelelőképpen megtapadni és sokkal hamarabb elválik a felülettől.

Lazurán Vékonylazúr tipp
A fa szerkezetébe mélyen beszívódó Lazurán vékonylazúrból 2-3 réteg felhordása javasolt. Amire oda kell figyelni, hogy az egyes rétegek között finom csiszolópapírral dörzsöljük át a felületet a tökéletes szépség eléréséért.

Lazurán vastaglazúr tipp
A vastag lazúrok (Lazurán selyemfényű vastaglazúr, Lazurán extra tartós vastaglazúr, Lazurán magasfényű vastaglazúr) is beszívódnak a fába, ugyanakkor szép, selymes bevonatot biztosítanak a felületen. A tökéletes felületi szépségért két réteg felhordása ajánlott.

Lazúr felfestése a felületre
A lazúrok kibontása után mindig az legyen az első lépés, hogy alaposan felkeverjük a terméket. Felhordásnál ügyeljünk arra, hogy az anyagot a felületen egyenletesen eldolgozzuk, egy összefüggő felületet mindig egyben húzzunk ki. Ne emeljük fel a felületről az ecsetet, mert akkor veszít szépségéből a felület, és nem tud szépen eloszlani a lazúr a fán.

Mit csináljunk ha sérült, lepattogzott a lazúrunk a fafelületről
Ennek oka lehet az, hogy a felület nem lett szakszerűen előkészítve, vagy nem lett időben átfestve. Javítása: A régi tönkrement festékréteget a felületről el kell távolítani. Ez történhet csiszolással, vegyi módszerrel (festéklemarókkal). Ezt követő portalanítás után a felületet faanyagvédőszerrel kell kezelni(Lazurán univerzális faanyagvédőszer, Lazurán oldószermentes faanyagvédőszer), majd szükség esetén szüntessük meg a felület szívóképességét Lazurán Félolajjal vagy Lazurán Lenolajkencével. Amennyiben a fafelület beltéren található és látható, hogy ki van száradva a fafelület Félolajjal vagy Lenolajkencével történő beeresztés is célszerű. A felület csiszolása és egy száraz ruhával való portalanítás után vastaglazúrral (Lazurán selyemfényű vastaglazúr, Lazurán extra tartós vastaglazúr, Lazurán magasfényű vastaglazúr) vagy vékonylazúrral fessük át.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo