Penészes falak

2018.01.22.

A hideg idő beálltával könnyebben kialakulnak a penészfoltos területek a lakásban. A penész kialakulhat a rossz szigetelésből fakadóan, a hőhidak miatt vagy a falba felszivárgó talajvíz miatt is. A lakásban történő minden tevékenységünk párát termel, amely növekszik a főzés vagy fürdés során.

Mit tehetünk ellene?

Talán a legfontosabb teendő a rendszeres szellőztetés, amely megakadályozza, hogy a pára megszoruljon a lakásban, ezzel elősegítve a penész kialakulását. Amennyiben már penészes a fal, különböző lemosókkal hatékonyan eltávolíthatjuk a foltokat. Ilyenek a Hanno penészölő folyadékok vagy a Chemocid penészgátló lemosó.

 

Ezek a lemosók hatékonyan és gyorsan távolítják el a penészt a falfelületről és hosszú időn át biztosítják, hogy ne alakuljon ki a kezelt felületen újra a penészesedés.

 

Amennyiben már olyan felület, hogy újrafestést igényel, mindenképpen érdemes penészgátló adalékot tartalmazó festéket használni. Ebben az esetben a penészes felületet el kell távolítani és ajánlatos a régi festés felső rétegét is lekaparni (mindenképpen nedvesen végezzük, mivel a száraz takarítás során a spórák szétszóródhatnak).

 

Erre megfelelő termékek: a Héra penészgátló belső falfesték, amely több kiszerelésben is kapható vagy a Poli-Farbe gyártmánya a Fungi beltéri falfesték.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo