Skolatex Trinát aqua táblafesték

Skolatex Trinát aqua táblafesték

6,350 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terület: megfelelően előkészített kül- és beltéri fafelületek bevonataként alkalmazható. elsősorban fa iskolai táblák, de színházak fa padozatának csillogásmentes festésére is alkalmazzák.

 

Tulajdonságok: matt, megfelelően terülő, akrilgyanta kötőanyagú festék. Nincs kellemetlen oldószerszag.

 

Alapfelület előkészítése: a festendő felület legyen száraz, hordképes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új, fafelületek előkészítése: a festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Skolatex Trinát Aqua táblafestékkel kell átfesteni 2-3 rétegben.

 

Régi, már festett felületek előkészítése: korábban iskolatábla festékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal. A nagyobb mélyedéseket Progold diszperziós mélyedéstapasszal javítsuk ki. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ezután a felületet fessük át 2-3 rétegben Skolatex Trinát Aqua táblafestékkel.

 

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

A feldolgozás hőmérséklete: ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feleti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Hígítás, anyagelőkészítés: a terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Skolatex Trinát Aqua táblafesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2% préslevegő szóráshoz max. 10% tiszta vízzel hígítsuk. A szerszámok tisztítása és az elcseppenések eltávolítása azok megszáradása előtt vízzel történhet, száradás után aromás szénhidrogéneket tartalmazó oldószer alkalmas (pl.: Lazurán parkettlakk hígító)

 

Anyagszükséglet:

 

Egy rétegben: 0,07 l / m²

 

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni.

 

Felhordás módja: akrilecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

 

Száradási idő: a száradási idő és az átvonhatóság nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz, 2 óra múlva következik be amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100 µm.

 

Tárolás: a terméket +5 és + 30 °C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.

 

Tanácsok, speciális tudnivalók: a festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. A vizes termékek felhordása un. akril ecsettel történjék, mert normál sörte ecsettel felhordva a termék nem oszlatható megfelelően, a festett felület ezáltal csíkos megjelenésű lesz. Színházi padlók festése esetén a tartósság kb. egy szezon. ügyeljünk az egyenletes rétegvastagságra, hogy fényfolt mentes felületet kapjunk.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo