Soriplan BJ betonjavító szárazhabarcs

Soriplan BJ betonjavító szárazhabarcs

6,440 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Felépítés

A termékcsalád tagjai az alábbi cementbázisú, műanyag adalékot is tartalmazó, PCC típusú szárazhabarcsok:

  • SORIPLAN® BJ-2 alapozó, tapadóhíd kialakítására, esetleg glettelésre.
  • SORIPLAN® BJ-3 R3 osztályú, durva szemszerkezetű szerkezeti javítóhabarcs,
  • SORIPLAN® BJ-4 R2 osztályú közepes szemszerkezetű nem szerkezeti javítóhabarcs,
  • SORIPLAN® BJ-5 finom szemszerkezetű nem szerkezeti felületképző habarcs

Alkalmazási terület

A SORIPLAN® BJ termékcsalád alkalmas kül- és beltéri beton, vasbeton műtárgyak, szerkezetek felületi hibáinak javítására, teljes felületének felújítására, az EPOKOLL EC festékkel kiegészítve korrózió elleni védelmére. Dilatációs repedések javítására a termékek nem alkalmazhatók.

A felület előkészítése

A szennyeződéseket, port, habarcsot, laza részeket el kell távolítani. A kilátszó, kilógó acélbetétekről a rozsdát drótkefézéssel, de inkább homokfúvással távolítsuk el. Vegyi szennyeződés, sókivirágzás ellen gőzborotvás tisztítás alkalmas. Az erősen fészkes, laza betonrészeket ki kell vésni. Habarcsfelhordás előtt a felületet nedvesítsük be, majd várjuk meg, míg a felület újra szívóképes lesz.

Az anyag előkészítése

A képlékeny konzisztencia eléréséhez egy-egy zsák (vagyis Soriplan® BJ-2 esetében 20, egyébként 25 kg) poranyaghoz az alábbi vízmennyiségek szükségesek:

 

Soriplan® BJ-2

Soriplan® BJ-3

Soriplan® BJ-4

Soriplan® BJ-5

vízmennyiség (liter)

8

3,8

3,2

7,5

Függőleges vagy mennyezeti felületen végzett munka esetén célszerű a habarcsokat a víz 10-15 százalékának a visszatartásával földnedves konzisztenciára keverni.
Szárazhabarcsok használatakor mindig a poranyagot szórjuk folyamatos keverés közben az előre kimért mennyiségű vízbe. A keverést kényszerkeverőben vagy fúrószárral, alacsony fordulatszámon végezzük addig,, amíg csomómentes, homogén habarcsot kapunk (kb. 3-4 perc). A bekevert habarcs 10 perc pihentetést követő átkeverés után használható fel. Az egyszerre megkeverésre kerülő anyagmennyiség meghatározásánál ügyelni kell a táblázatban megadott bedolgozhatósági időkre is, melyek a keverés megkezdésétől számítanak.

A betonjavítás munkafázisai:

Alapozás: SORIPLAN® BJ-2

Jól tapad mind a beton, mind a betonvas felületére. Az előírás szerint bekevert alapozót a megtisztított, nedvesített felületre kőműveskefével, ecsettel hordjuk fel. A betonvas felületét előzetesen megfelelő korrózióvédelemmel kell ellátni. Az elkészült tapadóhídat a habarcs felhordása előtt ne hagyjuk kiszáradni.

Felület javítása: SORIPLAN® BJ-3, SORIPLAN® BJ-4

A felhasználásra kerülő javítóhabarcs-típusokat kiválasztani, a rétegrendet meghatározni a szükséges rétegvastagság és a kívánt felületi simaság figyelembevételével kell. A BJ-3 típussal 10-15 mm alatti rétegvastagságban nem célszerű dolgozni, felülete is durva. A BJ-4 optimális rétegvastagsága 5-10 mm, felülete érdes. Ha teljesen sima felület a kívánalom, javítás után BJ-5-tel javasoljuk glettelni. A megfelelő konzisztenciára kevert habarcsokat (10 perc pihentetés után újra kell keverni) a még nedves alapozóra felhordva ki kell javítani a felület hiányosságait. Egy munkamenetben legfeljebb 1,5-2,0 cm vastagságban hordhatók fel, ha mélyebb javítás szükséges, több rétegben kell felvinni.

Felületképzés: SORIPLAN® BJ-5

A finom javítóhabarcs elsősorban a kisebb felületi hiányosságok, fészkesedések javítására, ill. a felület egységesítésére alkalmas. A habarccsal "0" vastagságra vékonyodó, ún. kifutó gletteléseket is végezhetünk, maximális rétegvastagság 5mm.

Az anyagszükségletet 1,5 – 1,9 kg/m2/mm közelítő értékek alapulvételével kalkulálhatjuk. (A durvább frakcióknál a magasabb anyagfajlagossal számoljunk.) Ha a termékcsalád több tagját egymás után használjuk, ügyeljünk arra, hogy az előző réteg még nedves legyen. Kiszáradt rétegek között a tapadás vízzel 1:1 arányban hígított Barra Emulzióval javítható.
A javított felületet fagyhatástól és hirtelen kiszáradástól – a betonhoz hasonlóan, megfelelő utókezeléssel (takarás, vízpermet) – óvni kell.
A habarcs megkötése előtt a szerszámok és az edények vízzel tisztíthatók. Megkötött állapotban csak mechanikus úton, nagyon nehezen távolítható el.

A javított betonfelületek korrózióvédelme és esztétikus megjelenése az alábbi bevonóanyagokkal fokozható:
EPOKOLL EC: - epoxi-cement kötőanyagú, vizes bázisú bevonóanyag, amely különböző színekben kapható

A függőleges felületek természetesen bármely építőipari festékkel (kültérben homlokzatfestékkel - például, VLIESIN, AKROPOL, TOSCANA lábazati márványvakolat , stb. - beltérben az esetleg szükséges glettelés után beltéri festékkel) festhetők, ill. ragasztott hidegburkolattal láthatók el.

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo