Színes díszítővakolatok, homlokzatfestékek

2018.07.06.

Ha megvan a megfelelő hőszigetelés a házon, jöhet a színes vakolat, amellyel kialakíthatjuk házunk egyedi arculatát, illetve megvédhetjük az időjárási és mechanikai hatásoktól . Érdemes körültekintően és minőségi anyagot választani, hiszen a vakolatot sok évre választjuk és senki sem örül neki, ha a drágán felhordott vakolata idő előtt kifakul vagy lepereg.

 

Üzleteinkben számos gyártó, számos terméke közül választhat.

 

Homlokzatunkra választhatunk festékek vagy különböző struktúrájú vakolatok közül. Struktúráját tekintve lehet a vakolat 1,5 mm vagy 2-2,5 mm-es szemcsenagyságú,  amelyet felhordhatunk dörzsölésses illetve kaparásos technikával. 

 

A „legegyszerűbb” és legolcsóbb verzió a diszperziós vékonyvakolat, amelyet polisztirolos hőszigetelő rendszerre vagy vakolt felületre lehet felhordani. Az adalékanyagoknak köszönhetően nem algásodik, nem penészedik, vízlepergető és időjárásálló felületet biztosít. A diszperziós vakolatoknál figyelembe kell venni, hogy erős napsütésnek kitett felületre csak világosabb színt válasszunk, mivel a napsugárzás a hőszigetelő rendszer túlzott felmelegedését okozhatja, ami annak élettartamát lerövidíti. Ezek a vakolatok: a Poli- Farbe által gyártott Policolor nemesvakolat, a Weber által gyártott weber.pas 15 vakolatok. Az alábbi linken megtalálhatja ajánlott termékeinket:

 

Díszítő vakolatok, alapozók

 

A műgyanta kötőanyagú vakolatok a PPG Trilak által gyártott dryvit illetve a Baumit által gyártott DuoTop és GranoporTop vakolatok, amelyek rugalmas, páraáteresztő tulajdonsága  és könnyű felhordhatósága miatt népszerű a felhasználók körében.

 

A kicsit drágább, de minőségben többet nyújtó kategória a szilikát vakolatok kategóriája. Felhasználásra kész, vízüveg alapú, márványőrleményt, pigmentet, műanyag diszperziót és különleges adalékokat tartalmazó kiváló időjárásállóságú fedővakolat. Bevonata kémiailag kapcsolódik az alapfelülethez, nagymértékben lég- és páraáteresztő, kemény és víztaszító. 

 

A szilikon vakolat szilikongyanta kötőanyagának és a hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően víz-, fény-, és UV álló tulajdonsága miatt rendkívül tartós felületet biztosít és emeli a rendszer mechanikai szilárdságát valamint páraáteresztő felületet képez. Rendkívüli rugalmassága miatt kifejezetten alkalmas új épületekre.  A szilikon vakolatok magas minőséget képviselnek, amelynek köszönhetően tartósan megőrzi a vakolt felület szépségét. Szilikon és szilikát vakolatokat a Baumit, Poli-Farbe, PPG Trilak és Weber is gyártanak. 

 

A legújabb technológiának köszönhetően a Weber ill. a Baumit kifejlesztették az öntisztuló vakolatot, amellyel páraáteresztő, mosható, időjárásálló és sokáig tiszta felület képezhető.

 

A fent említett gyártók termékei megrendelhetőek üzletünkben. A Poli-Farbe illetve a PPG Trilak termékeit pedig üzletünkben, a helyszínen is keverjük. 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo