Tavaszi megújulás a kertben és a házban

2018.04.27.

Kerítések lazúrozása
Cikksorozatot indítunk DIY felújítási munkákról. Minden héten egy-egy újabb leírás, hogy a kert vagy a ház egyes részeit hogyan tudjuk önmagunk felújítani. Ehhez ajánlunk majd mindig anyagokat, árakkal kiegészítve.

 

Haladjunk kintről befelé! Amit a „házon” először meglátunk, az azt körülvevő kerítés, ez az első benyomás.

A kerítésfestéshez sokféle anyagot tudunk ajánlani.


A lazúrok. Mivel a kerítés nem mérettartó szerkezet (hiszen könnyen tágul, zsugorodik, mozog a meleg és a hideg hatására) vékonylazúrral tanácsos kezelni, mert ez mélyen beszívódik a fába és nem képez vastag filmréteget, így a mozgás hatására sem repedezik meg és pereg le.  Ajánlott lazúrok:

·         Sadolin classic HP oldószeres vékonylazúr (jelenleg akciós 2,5 l-es kiszerelés 3+1 akcióban) az Akzó Nobel terméke

·         Lazurán 2 in 1 vagy 3 in 1 vizes vagy oldószeres vékonylazúr a PPG Trilak terméke

·         Boróka vékonylazúr a Poli-Farbe terméke

·         Milesi XGT viaszos vékonylazúr.

 

A lazúrozás előtt a felület mindig legyen tiszta és zsírmentes. Attól függően, hogy a festék már tartalmaz-e alapozót (pl a Lazurán 2in1) elő kell kezelni fát, hiszen így tartósabb lesz a festés és kevesebb lazúrt kell használnunk. A csiszolás, pergő rétegek eltávolítása és a felület portalanítása után tehát jöhet az alapozó, majd egy réteg fedőfesték, finom csiszolóval a felület átcsiszolása és a második réteg lazúr. Fontos, hogy a munkálatokat ne végezzük tűző napon és felhevült felületre se fessünk.

 

Az árakat az alábbi linken találja:

http://www.total-epker.hu/kategoria-vekony-lazur.html

 

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo