Trinát radiátorzománc

Trinát radiátorzománc

7,330 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri acélfelületű fűtőtestek bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Magasfényű, jól terülő, uretán-alkid gyanta kötőanyagú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. 100
° hőmérsékletig hőálló.
Külső megjelenés:
Magasfényű fehér egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített.
Új vas és acélfelületek előkészítése:
Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A belső térben történő alkalmazás esetén zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül, fessük át Trinát radiátorzománccal. Külső térben történő alkalmazás esetén a rozsdamentesítés és zsírtalanítás után a felületet fessük át Trinát korróziógátló alapozóval, majd ennek száradása
után hordjuk fel a Trinát radiátorzománcot. Ebben az esetben a bevonatrendszer hőállósága
csökken, mivel a Trinát korróziógátló alapozó csak kb. 80
°C hőmérsékletig hőálló
Régi, már festett felületek előkészítése:
Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alá rozsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20 % korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, beltérben vonjuk át Trinát radiátorzománccal. Kültéren használjunk Trinát korróziógátló alapozót majd fessük át Trinát radiátorzománccal.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5
°C alatti és + 25 °C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát radiátorzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 %o Trinát szintetikus hígítóval hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.
Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 I/m2
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni. A Trinát radiátorzománcot a festendő felület igénybevételétől függően 1-3 rétegben kell felhordani.
Felhordás módja:
Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással, A rétegeket un: nedves a nedvesen eljárással 3 órán belül, vagy ha mar megszáradt az előző felhordás, 24 óra elteltével kell kialakítani. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23
°C levegő- és
aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva porszáraz. A teljes átszáradást 24 óra múlva éri el, amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100
µm.
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és + 30
°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az előírt rétegvastagságnál vastagabb rétegbe a festéket ne hordjuk fel, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, teljes átszáradása jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo