Trikolor aqua matt zománcfesték

Trikolor aqua matt zománcfesték

2,720 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

 

 

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített beltéri fa- és acélfelületek bevonata ként alkalmazható. Elsősorban kevésbé igényes kerítések, látszó faszerkezetek festésére alkalmas.
Tulajdonságok:
Matt, megfelelően terülő, akrilgyanta kötőanyagú zománcfesték.
Külső megjelenés:
Matt fehér vagy színes, egyenletes, esztétikus felületű
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet 2-3 rétegben átvonhatjuk a Trikolor aqua matt zománcfestékkel, a rétegek között csiszolni és portalanítani szükséges.
Régi, már festett felületek előkészítése:
Erősen szívó, nem ép fafelület festése előtt szükséges lehet a Lazurán Lenolajkencével történő pórustömítés. Ez csak puha fafajták esetében célszerű alkalmazni, ügyelve arra, hogy a lenolajkencét a felhordás után kb. 2 órával alaposan töröljük vissza a felületről. Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás
szükséges. Ezután a felület 1-2 rétegben átfesthető a Trikolor aqua matt zománcfestékkel.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5
°C alatti és + 25 °C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trikolor aqua matt zománcfesték
felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % vízzel hígítsuk.
A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása után aromás
vegyületeket tartalmazó hígító alkalmas.
Anyagszükséglet:
Rétegenként: 0,1 |/m2
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen keIl meghatározni.
Felhordás módja:
Akril ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással.
Színezhetőség:
ATrikolor aqua matt zománcfesték fehér és 6 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 eC levegő- és
aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 2 óra múlva porszáraz. 4 óra múlva átfesthető, a réteg átszáradása 24 óra múlva következik be amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100
µm.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
Amennyiben pórustömítésre volt szükség, és az alkalmazott Lazurán Lenolajkencét nem töröltük megfelelően vissza, a ráhordott festék tapadása nem lesz megfelelő. A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a
felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk
arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 24 óra múlva éri el. A Trikolor aqua matt zománcfestéket nyilászárók vagy igényesebb felületek festésére ne használjuk. Erre a célra megfelelőbb aTrinát aqua zománcfesték család.


Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo