TRIKOLOR MATT 200 SZURKE 5 L


1201 Budapest, Baross u. 84.
H-P: 6.30-17, Sz: 7-13
1152 Budapest, Rákos út 19.
H-P: 7-17, Sz: 7-12


Forgalmazott termékeink

15.290 Ft / DB

Trinát matt zománcfesték szürke 200 5 l

Gyártó: Trilak Festekgyarto Kft

KATEGÓRIA: ZOMÁNCFESTÉKEK FÁRA


 

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Matt, megfelelően terülő, alkidgyanta kötöanyagú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.
Külső megjelenés:
Matt fehér vagy színes egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.
Új vas és acélfelületek előkészítése:
Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül, fessük át Trinát korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát univerzális alapozót. Mindkét termék
alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.
Javasolt rétegfelépítés:
Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40
µm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát univerzális alapozó rétegenként 40 µm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát matt zománcfesték i rétegben min. 30 um száraz rétegvastagságban.

Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mit 20 % korrodeált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra
felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóval, majd Trinát univerzális alapozóval.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és + 25 °C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát matt zománcfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus
hígítóval hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 l/m2
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettő| és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Felhordás módja:
Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Irányadó beállítások airless szóráshoz:
fúvóka: 0,009"-0,01 1"
nyomás: 180-200 bar
fúvókaszög: 250 - 65o
hígítás nem szükséges
Préslevegős szóráshoz:
fúvóka: 1,5 -2 mm
nyomás: 2-4 bar
hígítás: 5-10 %
kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec
Színezhetőség:
A Trinát matt zománc fehér és 10 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 OC levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva porszáraz. A réteg 24 óra múlva átfesthető amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100 µm.
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és + 30 oC közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytó| védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az előirt rétegvastagságnál vastagabb rétegbe a festéket ne hordjuk fel, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, teljes átszáradása jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad. Az alkidgyanta kötőanyagú festékek hajlamosak az un. sötét sárgulásra. Ez azt jelenti, hogy az olyan felületeken, amelyek nem kapnak természetes fényt, vagy akár a dobozban sokáig tárolva, a festék a gyártáskori fehér
színét elveszíti, sárgás árnyalatot kap. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik.
A matt zománcfesték különösen érzékeny a felület hibáira és a megfelelő ecsetkezelésre.
A száradás megindulása után a felületbe visszanyúlni, visszajavítani nem szabad. Amennyiben hibát találunk a felületben a száradás után a teljes tagozatot fessük át ismét. A legszebb felületet megfelelő szóróberendezéssel tudjuk elérni.Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Lazurán univerzális faanyagvédőszer 0,75 l

2.880 Ft / db

Trinát korróziógátló alapozó fehér 1 l

3.750 Ft / db

Trinát univerzális alapozó fehér 0,75 l

2.470 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

Bondex Vintage Effect festék

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bútorfestés. Erre találhatunk az interneten különböző workshopokat, ahol gyakorolhatjuk...

2018.10.28.

BŐVEBBEN

Új Decora termék: DECO Tapadóhíd

Új családtaggal bővültek saját gyártású termékeink, amelyek magas minőségben, kedvező áron kaphatók boltunkban.

2017.09.13.

BŐVEBBEN

Polisztirol hőszigetelés rendszer árak

Előző cikkünkhöz kapcsolódva alább olvasható ajánlatunk hőszigetelő rendszerre, különböző mennyiségekre.

2018.06.22.

BŐVEBBEN

A kültéri favédelem fontossága

A fa többféle támadásnak/veszélynek van kitéve, különösen kültéren:

A napfény UV sugárzása roncsolja a felület szerkezetét...

2015.04.27.

BŐVEBBEN