TRIKOLOR MATT 601 ZOLD 1 L


1201 Budapest, Baross u. 84.
H-P: 6.30-17, Sz: 7-13
1152 Budapest, Rákos út 19.
H-P: 7-17, Sz: 7-12


Forgalmazott termékeink

2.920 Ft / DB

Trinát matt zománcfesték zöld 601 1 l

Gyártó: Trilak Festekgyarto Kft

KATEGÓRIA: ZOMÁNCFESTÉKEK FÁRA


 

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Matt, megfelelően terülő, alkidgyanta kötöanyagú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.
Külső megjelenés:
Matt fehér vagy színes egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát univerzális alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.
Új vas és acélfelületek előkészítése:
Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül, fessük át Trinát korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát univerzális alapozót. Mindkét termék
alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.
Javasolt rétegfelépítés:
Korróziógátló alapozás 1 réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40
µm száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát univerzális alapozó rétegenként 40 µm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát matt zománcfesték i rétegben min. 30 um száraz rétegvastagságban.

Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mit 20 % korrodeált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra
felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóval, majd Trinát univerzális alapozóval.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és + 25 °C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát matt zománcfesték felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus
hígítóval hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 l/m2
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettő| és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Felhordás módja:
Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.

Irányadó beállítások airless szóráshoz:
fúvóka: 0,009"-0,01 1"
nyomás: 180-200 bar
fúvókaszög: 250 - 65o
hígítás nem szükséges
Préslevegős szóráshoz:
fúvóka: 1,5 -2 mm
nyomás: 2-4 bar
hígítás: 5-10 %
kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec
Színezhetőség:
A Trinát matt zománc fehér és 10 gyárilag lekevert színben kapható. A színárnyalatok egymással keverhetők.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 OC levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva porszáraz. A réteg 24 óra múlva átfesthető amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100 µm.
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és + 30 oC közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytó| védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az előirt rétegvastagságnál vastagabb rétegbe a festéket ne hordjuk fel, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, teljes átszáradása jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad. Az alkidgyanta kötőanyagú festékek hajlamosak az un. sötét sárgulásra. Ez azt jelenti, hogy az olyan felületeken, amelyek nem kapnak természetes fényt, vagy akár a dobozban sokáig tárolva, a festék a gyártáskori fehér
színét elveszíti, sárgás árnyalatot kap. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik.
A matt zománcfesték különösen érzékeny a felület hibáira és a megfelelő ecsetkezelésre.
A száradás megindulása után a felületbe visszanyúlni, visszajavítani nem szabad. Amennyiben hibát találunk a felületben a száradás után a teljes tagozatot fessük át ismét. A legszebb felületet megfelelő szóróberendezéssel tudjuk elérni.Termék változatok:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK


Lazurán univerzális faanyagvédőszer 0,75 l

2.880 Ft / db

Trinát korróziógátló alapozó fehér 1 l

3.750 Ft / db

Trinát univerzális alapozó fehér 0,75 l

2.470 Ft / dbÉPÍTŐIPARI HÍREK

TOVÁBBI HÍREK

Hideg színek a lakásban

Itt a hideg, jön a tél. Ennek apropóján nézzük meg, melyek a színkör hideg színei és, hogy milyen hatással vannak ránk, milyen hatást...

2018.11.16.

BŐVEBBEN

Kádfelújítás házilag

Már nem tündököl régi fényében a kád? Drága és macerás a kádcsere?
Van rá megoldás: a DECO COLOR KÉTKOMPONENSŰ KÁDZOMÁNC

2016.05.12.

BŐVEBBEN

Táblafesték nemcsak az iskolába


A táblafestékkel már nem csak az iskolai táblákon találkozhatunk, hanem hobbi céllal is egyre többen használják.

Befesthetünk vele...

2017.02.21.

BŐVEBBEN

Miért érdemes szigetelni házunkat?

1. Nyáron hűvösebb, télen melegebb lesz a lakás
2. Hőszigeteléssel megnő az épületek élettartama és értéke
3. A hőszigeteléssel...

2015.09.01.

BŐVEBBEN