Trinát mesterzománc

Trinát mesterzománc

8,000 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terület:
Megfelelően előkészített kül- és beltéri fa- és acélfelületek bevonataként alkalmazható.
Tulajdonságok:
Magasfényű, jól terülő, alkidgyanta kötőanyagú zománcfesték. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.
Külső megjelenés:
Magasfényű fehér egyenletes, esztétikus felületű.
Az alapfelület előkészítése:
A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5 % nedvességtartalmú lehet.
Új fafelületek előkészítése:
A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Trinát mester alapozóval kell alapozni, majd ismét csiszolni és portalanítani.
Új vas és acélfelületek előkészítése:
Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A Zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül, fessük át Trinát korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően közbenső rétegként hordjunk fel Trinát mester alapozót. Mindkét termék
alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.
Javasolt rétegfelépítés:
Korróziógátló alapozás l réteg Trinát korróziógátló alapozó min. 40 um száraz rétegvastagságban. Közbenső festés belső térben 1 réteg, külső térben 2 réteg Trinát mester alapozó rétegenként 40 µm száraz rétegvastagságban. Befejező réteg Trinát mesterzománc
1 rétegben min. 30 µm száraz rétegvastagságban.
Régi, már festett felületek előkészítése:
Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Trinát mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai
úton. Ha a felület több, mit 20 % korrodeált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát korróziógátló alapozóval, majd Trinát mester alapozóval.
Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
A feldolgozás hőmérséklete:
Ne alkalmazzuk a terméket +5 0C alatti és + 25 c,C feletti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.
Hígítás, anyagelőkészítés:
A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A Trinát mesterzománc felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Amennyiben mégis hígításra van szükség ecsettel történő felhordáshoz max. 2 %, préslevegős szóráshoz max. 10 % Trinát szintetikus hígítóval hígítsuk. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.
Anyagszükséglet:
Egy rétegben: 0,1 I/m
Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó felületen kell meghatározni.
Felhordás módja:
Ecsettel, lakkhengerrel vagy szórással. Szóráshoz a szórási paramétereket az adott géptípushoz kell beállítani.
Irányadó beállítások airless szóráshoz:
fúvóka: 0,009"-0,01 1"
nyomás: 180-200 bar
fúvókaszög: 250 - 650
hígítás nem szükséges
Préslevegős szóráshoz:
fúvóka: 1,5 -2 mm
nyomás: 2-4 bar
hígítás: 5-10 %
kifolyási idő DIN 4 pohárral: 30-50 sec
Színezhetőség:
A Trinát mesterzománc fehér színben kapható.
Száradási idő:
A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik.
+23 c*C levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 4 óra múlva porszáraz. A réteg átszáradása 48 óra múlva következik be amennyiben a nedves rétegvastagság a nem több, mint 100 µm.
Kiszerelések:
Fehér 1 l, 5l
Tárolás, raktározás:
A terméket +5 és + 30 OC közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytó| védeni kell.
Tanácsok, ajánlások, speciális tudnivalók, egyebek:
A festés előtt a terméket minden esetben alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert festék a felhasználás során nem fed megfelelően. Párás, hideg időben a száradás lelassul. Ügyeljünk arra, hogy a festett felületre a száradásig a levegő páratartalma ne csapódjon le. A bevonat a teljes keménységét kb. 72 óra múlva éri el. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az előírt rétegvastagságnál vastagabb rétegbe a festéket ne hordjuk fel, mert a termék túl vastag réteg esetén megrogyhat, teljes átszáradása jelentősen megnő. A felületen bőrréteg keletkezhet, amely alatt a festék puha marad. Az alkidgyanta kötőanyagú festékek hajlamosak az un. sötét sárgulásra. Ez azt jelenti, hogy az olyan felületeken, amelyek nem kapnak természetes fényt, vagy akár a dobozban sokáig tárolva, a festék a gyártáskori fehér
színét elveszíti, sárgás árnyalatot kap. Ez a kötőanyag kémiai tulajdonságából következik.


Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo