Uverapid ragasztó 20

Uverapid ragasztó 20

1,250 Ft / Db

Darab

Az Uverapid 20 ragasztó rugalmas, rendkívül jól tapad különböző anyagokhoz. Alkalmas merev és rugalmas anyagok, pl. beton és gumi vagy acél és bőr egymáshoz ragasztásához.

Alkalmazhat

 • Fémek: vas, acél, réz
 • Kemény műanyagok: polisztirol, poliuretn habok, polisztirol, bakelit lemezek, formadarabok
 • Termszetes anyagok: fa, kő, márvány, len és kender textíliák, állati szőrök, bőr
 • Egyéb anyagok: üveg, kerámia, beton, porcelán

önmagukhoz és egymáshoz történő ragasztására.


Keverési arény: 1 súlyrész 'A' + 1 súlyrész 'B' komponens

Felhasználhatósági idő: 20 g keverék 20 oC-on 20 perc

Kötési idő 20 °C-on: 40-45 perc

Teljes átkeményedés 20 °C-on: 24 óra

Csiszolható: 3 óra múltán

Használati útmutatás

 • Felületelőkészítés:
  A ragasztandó anyagot a portól, zsíros, olajos szennyeződéstől, rozsdától oxidrétegtől megtisztítjuk, felületét dörzspapírral érdesítjük.
 • Felhasználási javaslat
  A tubusokból azonos mennyiségeket kinyomva, a ragasztó két komponensét a mellékelt kanállal alaposan összekeverjük. A keverék felhasználhatósági idejét az összekevert mennyiség és felhasználási hőmérséklet befolyásolja. Kb. 1 cm hosszúságú 'A' és 'B' komponens keverékének felhasználási ideje 25 °C -on 5 perc. Ugyanezen mennyiségeket 0-5 °C-on használva kb. háromszorosra nő a feldolgozhatósági idő.
 • Ragasztás
  Az összekevert ragasztót az előkészített felületre keverőlapáttal vékony rétegben egyenletesen felhordjuk, mindkét ragasztandó felületre. A bevont felületeket összeillesztjük, erősen összenyomjuk, hogy levegőréteg ne maradjon közöttük. Összeillesztés után a kitüremkedett ragasztót ronggyal letöröljük. Vízszintes felületű ragasztásnál célszerű egyenletesen terhelni, függőleges felület ragasztásánál ajánlott rögzíteni (bandázs) a ragasztott részt.
 • Kikeményedés, használatba vétel
  Az összekevert két komponenst 3-5 percen belül kell felhasználni. Szobahőmérsékleten a ragasztóval bekent felületről a rögzítés kb. 10-20 perc múlva levehető. A teljes átkeményedéshez azonban 12 óra szükséges. Ez idő alatt éri el végleges szilárdságát a ragasztó. Ezen idők a hőfok emelésével csökkenthetők.
 • Higiénia, tisztítás
  Kerülni kell, hogy a ragasztóanyag a szemmel vagy bőrrel érintkezésbe kerüljön. A ragasztóval szennyezett bőrfelületet oldószeres (toluol, aromás higító, aceton) ronggyal majd szappannal és meleg vízzel kell lemosni. A keverőlapátról a ragasztót acetonos ronggyal lehet letörölni. A kikeményedett ragasztómaradék a kanálról hajlítgatással távolítható el.
 • Tárolás, garanciális idő
  Hibátlan göngyölegben 1 év.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo