Lazurán magasfényű csónaklakk

Lazurán magasfényű csónaklakk

3,480 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

 

Alkalmazási terület:

Csónakok, fából készült vízbe merülő szerkezetek lakkozására alkalmazható. Alkalmas poliészter anyagú csónakok védelmére is. Kitűnően használható belső térben lévő fafelületekre.

Tulajdonságok:

Uretán-aékidgyanta kötőanyagú. A bevonat a háztartásban előforduló vegyszernek, víznek ellenáll. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz.

Külső megjelenés:

Átlátszó, magasfényű, egyenletes, esztétikus felületű.

Alapfelület előkészítése:

A lakkozandó felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

Új fafelületek előkészítése:

A felületet fel kell csiszolni, a lakkozandó felületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Kültéri, vízbe nem merülő szerkezeteknél a felületet Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kezeljük. A Lazurán magasfényű csónaklakkot 2-3 rétegben kell felhordani, a rétegek között a felületet finoman meg kell csiszolni.

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatóak a Lazurán magasfényű csónaklakkal.

Keményfa-felületek előkészítés:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült fafelületek csiszolás és portalanítás után a Lazurán magasfényű csónaklakkal közvetlenül átvonható.

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

Régi, már korábban lakkozott felületek:

A régi, sérült bevonatot az ép fafelületig le kell csiszolni. Pórustömítésre a Lazurán Lenolajkence használható, abban az esetben, ha erősen szívó, száraz fát, vagy érdes, csiszolatlan, esetleg fűrészelt fafelületet kell beereszteni. 2 óra múlva a felületet töröljük vissza, majd hagyjuk egy napig száradni. Ezután vihetjük fel a Lazurán magasfényű csónaklakkot.

Poliészter csónakok lakkozása:

A poliészter felületet csiszolással célszerű érdesíteni a jobb tapadás érdekében. A Lazurán magasfényű csónaklakkot ezután 2-3 rétegben kell felhordani. Ha a poliszéter felület olyan mértékben sérült, hogy az üvegszálak kilátszanak, ezeket a lakkozással eltüntetni nem lehet, mivel ez a lakkrétegnél lényegesen vastagabb bevonatot igényel.

Megjegyzés: a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

Feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5 °C alatti és +25 °C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő:

Hígítás, anyagelőkészítés:

A terméket felhasználás előtt alaposan keverjük fel. A Lazurán magasfényű csónaklakk felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba. Hígítani nem szükséges. A szerszámok tisztítására és az elcseppenések eltávolítására azok megszáradása előtt szintetikus hígító vagy lakkbenzin alkalmas.

Anyagszükséglet:

Egy rétegben 0,1 l / m²

Általában a szükséges rétegszám 2-3 réteg. Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától, a felülettől és a hígítástól. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek.

Felhordás módja:

Ecsettel, lakkhengerrel, kefével, szórással.

Száradási idő:

A száradási idő nagymértékben függ az alapfelülettől, a páratartalomtól, a felhordott réteg vastagságától és a hőmérséklettől. Magasabb páratartalom, vastag rétegű festés és alacsonyabb hőmérséklet esetén a száradási idő meghosszabbodik. +23 °c levegő- és aljzathőmérsékletnél, 65% relatív páratartalom mellett kb. 1 óra múlva porszáraz. A felhordást követően 24 óra múlva átvonható. A réteg teljes átszáradása, használatba vehetősége 48 óra múlva következik be.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo