Weber G700 vékonyvakolat alapozó

Weber G700 vékonyvakolat alapozó

1,620 Ft / Db

Termékváltozatok
Darab

A simított vagy glettelt alapfelületet a vakolat felhordása előtt legalább egy nappal vékonyvakolat alapozóval (weber G700) egyszer, telítettségig kenjük át. A vékonyvakolatok felhasználása előtt, több vödör tartalmát keverjük egyszerre össze (egy homlokzati síkra való mennyiséget lehetőleg egyszerre). Különösen fordítsunk fokozott figyelmet a keverési szabályok betartására akkor, ha a felhasznált anyagok nem azonos gyártási idejűek. Az esetleg besűrűsödött alapozó ill. vékonyvakolat max.5%-ig vízzel hígítható.

Homlokzati vékonyvakolatok felhordása:

A megszáradt alapozott felületre a vékonyvakolatot 1-1,5-szeres szemcsevastagságban, illetve (gördülőszemcsésnél) a gördülőszemcse méretében rozsdamentes glettvassal hordjuk fel és azonnal körkörösen vagy egy irányban dörzsöljük el, puha műanyag simítóval. Durvább struktúrát polisztirol dörzsölővel érhetünk el. Dörzsölni mindig csak nedves anyagot lehet. A végleges struktúrát alapvetően meghatározza a szemcseméret, az alkalmazott rétegvastagság és a dörzsölésmódja.

Színes díszítő- és lábazati vakolatok felhordása:

A megszáradt lealapozott felületre a lábazati vékonyvakolat felhordását vékonyan, 1-1,5-szeres szemcsevastagságban, egyenletesen tömörítve és elsimítva (glettelve) rozsdamentes glettvassal végezzük. A 0000 és a 0012 színű színes lábazati vakolatok esetében, a fehér színű alapozót annyi rétegben kell előzetesen felhordani, hogy az a felületen homogén fehér színt eredményezzen.

Gletteléskor – különösen meleg időben – kerüljük az ún. „visszanyúlásos” javításokat, mert ez végleges esztétikai hibákat okozhat. A vékonyvakolatok felhordásánál a toldási hibák elkerülésére egybefüggő felületi síkon belül folyamatosan kell vakolni. Vékonyvakolatokkal mintázott felületet is kialakíthatunk. A színek érintkezési vonalán kreppszalaggal kell megvédeni a vakolatalapot, illetve az elkészült (már megszáradt) vakolatot. A különböző színek egymás mellé sorolását kb. egynapi időeltolással készíthetjük el.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo