Szilikofób Injekt 20 kg

Szilikofób Injekt 20 kg

22,300 Ft / Db

Darab

Vizes bázisú, 18% alatti nedvességtartalmú falszerkezetekhez ajánlott készítmény. Tömör tégla, terméskő, porózus beton, valamint vegyes falazatokban, pillérekben kapillárisan felszívódó talajnedvesség, talajpára elleni utólagos szigetelésre alkalmazható.

Tulajdonságok

  • kültéri
  • vízzáró és vízszigetelő

Általános termékismertető

Szilikofób Injekt vizes szilikát és szilikonát bázisú, szürkéssárga, opálos színárnyalatú folyékony szigetelőanyag. A falban lévő vízoldható sókkal oldhatatlan kristályokat képez, a kapillárisokat leszűkíti, eltömíti.

Felhasználási terület

A Szililikofób Injekt tömör tégla, terméskő, porózus beton, valamint vegyes falazatokban, pillérekben kapillárisan felszívódó talajnedvesség, talajpára elleni utólagos szigetelésre alkalmazható. Előnyösen használható minden olyan esetben, amikor a hagyományos vízszintes falszigetelés már meghibásodott, vagy esetleg nem is készült.

Nem szabad Szilikofób Injekttel szigetelni:

  • vályogfalak, vert falak esetén akkor, ha a fal anyagának "elvizesedése" a szilárdságot jelentősen csökkentené
  • nyitott pórusú, nagyon porózus kőfajták, terméskő falak (pl. budakalászi mészkő) esetén
  • 50-60 cm-nél nagyobb falvastagság esetén
  • műemlék épületek esetén a falazatok esetleg nagy oldható sótartalma miatt
  • a falazatok magas (18-20 % fölötti) nedvességtartalma esetén

Ilyen esetekben Szilikofób Anhydro használatát javasoljuk. A két anyag egyike sem alkalmazható a falazatok egyéb okból bekövetkező nedvesedése esetén, pl. akkor, ha a fal vizesedését épületgépészeti hiba (csőrepedés, csatornahiba, lyukas esővíz-csatorna stb.) okozza valamint víznyomás elleni, a felületre alkalmazott szigetelésként (pince, vízmedence stb.)

A talajnedvesség károkozása

A talajnedvesség, talajpára falszerkezetbe jutását, falazatban való útját a terepszint (padlószint) felett a falazatból való kijutását az 1. sz. elvi ábra mutatja be. Mint 8.L ábra is jelzi, a nedvesség a falazatok teljes keresztmetszetében szívódik fel. A nedvességvándorlást nem lehet a felületeken készített szigeteléssel, párazáró felületképzéssel javítani, mert a falszerkezetbe bezárt nedvesség nagyobb magasságba igyekszik jutni (lásd. 2. sz. ábrát letöltendő Termékismertető PDF file).

A vízben oldható ásványi sók a nedvesség felületekről történő elpárolgása következtében a túltelített oldatból kicsapódnak, térfogat-növekedéssel kristályosodnak. Ez okozza a vakolatok roncsolódását, mállását. (Köznapi nyelven a folyamatot salétromosodásnak nevezik.) A sókicsapódást legeredményesebben a fal keresztmetszetében készített, vízszintes szigeteléssel lehet megakadályozni a nedvességvándorlás útjának megszakításával.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo