A sarkok élvédelme

2017.05.08.

Az épületekben mind kívül mind pedig belül „sarkalatos” kérdés az ún. pozitív sarkok védelme. Ezek használat során óhatatlanul is sérülnek. Ennek kiküszöbölése érdekében érdemes festéskor, vakoláskor sarokélvédő profilt használni.

 

Ezek a profilok többféle anyagból készülnek a funkciójuktól és a felhasználási területtől függően. Külső falazatnál használhatunk acélélvédőt, amelyet a vakolatba kell építeni. Ezen kívül elterjedt még a műanyag hálós élvédők használata is, amelyet az utólagos hőszigeteléskor használnak előszeretettel, mivel  az élvédőre erősített hálós részt könnyű a vakolatba ágyazni.

 

 

 

Belső éleken főként alumínium ill. műanyag élvédőt használhatunk. A legelterjedtebb élvédő típus az alumínium élvédő, amelyet a glettanyaggal besimítva kell rögzíteni. Ennek funkciója nemcsak az élek védelme, hanem az egyenes vonalvezetést biztosítása is. Az íves felületekre pedig a hajlítható műanyag élvédőt érdemes választani.

 

 

 

Gipszkarton falazatok élképzéséhez kifejezetten ajánlott a Rigips innovációja az AquaBead élvédő. Az AquaBead derékszögű külső élek kialakításra alkalmas, öntapadó élvédő. Rögzítése egyszerű és időtakarékos, hiszen belső oldalán vízzel aktiválható öntapadó réteggel van ellátva, nem igényel glettanyagos rögzítést. Nem hólyagosodik, nem horpad és nem reped. Könnyű, papírborítású műanyag kivitel, amely csökkenti a sérülésveszélyt felrakáskor, mivel nincs éles sarka. Rendkívül ellenálló a sérüléseknek és egyszerűen javítható.

 

Üzletünkben már megvásárolható ez a korszerű és innovatív élvédő.

Termékajánló


Kérjen ajánlatot!

Munkatársaink késséggel állnak rendelkezésére.

Kérjen ajánlatot

Forgalmazott termékek

categories categories Termékek
logo